Sony daha fazla kemer sıkacak

14 yıl ilk kez zarar etmeyi bekleyen elektronik devi Sony, daha fazla tasarruf tedbiri alacağını açıkladı.

Sony daha fazla kemer sıkacak

Japon elektronik devi Sony, daha fazla tasarruf tedbiri alacağını açıkladı.

Sony CEO’su Howard Stringer, şirketin Tokyo’daki merkezinde yaptığı açıklamada, üst yöneticiler ve yöneticilerin ücretlerinde kısıtlamaya gidileceğini, maliyeti kısmak ve kârlılığa dönmek için daha fazla işten çıkarma yapılabileceğini söyledi.

Stringer, daha önceki işten çıkarma ve fabrika kapatma önlemlerinin yeterli olmadığını ifade etti.

Sony, Japonya’daki bir televizyon fabrikasında üretimi de durdurabileceğini açıkladı. Üretimin durdurulması, geçen ay açıklanan önlemlerin bir parçasını oluşturuyor. Sony, bir yıl içinde maliyeti kısmak için 5 fabrikasını kapatmayı, 16 bin daimi ve geçici işçi çıkartmayı ve böyle 1.1 milyar dolar tasarruf sağlamayı planlıyor.

14 YIL SONRA İLK ZARAR
Öte yandan Sony, 14 yıldır ilk kez zarar beklediğini açıkladı. Japon elektronik şirketi, Mart ayında biten mali yılda 150 milyar yen (1.67 milyar dolar) net zarar beklediğini bildirdi.

Zarar beklentisinde, düşen satışlar, güçlü yen ve maliyetleri yeniden yapılandırma etkili oldu.

Sony, daha önce 150 milyar yen kâr beklediğini açıklamıştı. 2007 yılında Sony 369,4 milyar yen kâr etmişti. Şirket, en son ve sadece 1995 mali yılında zarar etmişti.

Satışlarının yüzde 80’i denizaşırı ülkelere olan Sony, özellikle güçlü yenden çok etkileniyor. Geçen yıl 117 yene kadar çıktıktan sonra 90 yenin altına inen dolar, Sony’nin dış gelirlerini eritiyor.

Sayfa Yükleniyor...