Soros, Euro'yu yıkmaya mı hazırlanıyor?

Piyasalarda ünlü yatırımcı Soros'un sterlinden sonra şimdi de Euro'yu yıkmaya hazırlandığı tartışılıyor.

Soros, Euro'yu yıkmaya mı hazırlanıyor?

ABD ve ingiliz basınında yer alan haberler, Euro'daki değer kaybının arkasında hedge fonların olabileceği şüphesi doğurdu.

Wall Street Journal ve Daily Mail gazeteleri, dünyanın önde gelen hedge fon yöneticilerinin 8 Şubat'ta New York'ta biraraya geldiğini ve Euro'daki değer kaybını masaya yatırdığını bildirdi.

Ünlü yatırımcı George Soros'un şirketi Soros Fund Management'ın temsilcisinin de bulunduğu yemekte, yöneticilerin euro/dolar paritesinin 1'e inme olasılığını ele aldığı belirtildi. Ancak toplantının ardından Euro'nun değer kaybetmeye devam etmesi, "Euro'daki düşüş hedge fonlardan mı kaynaklandı?" sorusunu gündeme getirdi.

Haberde, Soros isminin geçmesi basının ilgisini çeken taraf oldu. 1992 yılında sterlinin düşeceği yönünde yaptığı spekülasyonla "İngiltere Merkez Bankası'nı yıkan adam" olarak tanınan Soros, 22 Şubat'ta, "Yunanistan kurtarılsa bile, Euro'nun geleceği belirsiz" ifadesini kullanmıştı.

EURO 9.5 AYIN EN DÜŞÜĞÜNDE
Bu arada Euro, Yunanistan'ın borç sorunları konusundaki endişelerle satış baskısı altında  kalmaya devam etti ve dolar karşısında kayıplarını artırarak 9.5 ayın en düşük seviyesini gördü.

Euro dolar paritesi yüzde 0.8'den fazla gerileyerek 1.3435'e ulaşarak 2009  Mayıs ortasından beri en düşük seviyeyi gördükten sonra tekrar 1.3470 seviyelerine yükseldi.

Sayfa Yükleniyor...