SPK'dan 'Beşiktaş' incelemesi

Son dönemde transfer edilen futbolcular için gereken özel durum açıklamalarının SPK'dan alınan sözlü onay çerçevesinde yapılmadığı haberleri ve özel durum açıklamaları hakkında gerekli inceleme başlatıldı.

SPK'dan 'Beşiktaş' incelemesi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Beşiktaş Kulübü'nün son dönemde transfer edilen futbolcular için ilgili düzenlemeler gereğince yapması gereken özel durum açıklamalarını ''SPK tarafından alınan sözlü onay çerçevesinde yapmadığı'' şeklinde basın yayın organlarında çıkan haber ve özel durum açıklamaları hakkında da gerekli incelemeyi başlatığını açıkladı.

SPK konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kurulun spesifik olay bazında özel durum açıklamalarına yönelik şirketlere önceden sözlü veya yazılı onay verme uygulaması bulunmadığını duyurdu.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan özel durum açıklamaları ile basın yayın organlarında çıkan haberlerin titizlikle takip edilmekte ve mevzuat çerçevesinde gerekli işlemlerin ivedilikle yerine getirilmekte olduğunu bildiren kurul, SPK'nın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Sermaye Piyasası Kanununda önemle vurgulanan tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalar yapmaya devam edeceğini bildirdi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, NTV'de Werder Bremen'den transfer ettikleri Hugo Almeida'nın bonservisini bir şirketin karşıladığını söylemişti.

Bazı yayın organlarında çıkan haberler hakkında açıklamada bulunan Demirören, "Gazetelerde bu haberi görünce üzüldüm. Keşke yazanlar yetkililerle konuşup, yeterli alsaydı. Quaresma'yı biz 7,5 milyon euroya aldık, ödemelerini 3 seneye böldük. Simao'yu 900 bin Euro'ya aldık, tüm parayı peşin ödedik. Guti'de zaten bonservis yoktu, ancak Almeida'yı doğrudur fon ile aldık. 2 milyon Euro'yu fon yatırımı yapan şirket bize yolladı, biz de parayı Werder Bremen'e verdik. Ancak Almeida'nın bonservisi bizde. Almeida, 10 milyon Euro'ya satılırsa Beşiktaş 5,5 milyon Euro alacak" demişti.

Sayfa Yükleniyor...