Tarihi konak otel oldu

Şanlıurfa'da tarihi geçmişi 3 asır öncesine dayanan iki tarihi konak, Harran Üniversitesi'nce uygulama oteline dönüştürüldü.

Tarihi Balıklıgöl yakınlarında 18. yüzyılın ilk dönemlerinde geleneksel mimariye göre inşa edilen, haremlik ve selamlık iki bölümden oluşan Akçarlar ve Tenekeciler evleri yaklaşık 15 yıl önce Harran Üniversitesi'nce satın alındı.
        
Restorasyon işlemlerinin ardından bir süre ''kültürevi'' olarak kullanılan iki konağın, üniversite yönetimince uygulama oteline dönüştürülmesi kararlaştırıldı.
        
Aslına uygun olarak yeniden düzenlenen ve 25 yatak kapasiteli butik otele dönüştürülen konakta, Balıklıgöl ile tarihi Urfa Kalesi manzaralı odaları ve yöresel tatlarıyla turistlere günlük kişi başı 30-55 TL arasında değişen fiyatlarla hizmet verilmeye başlandı.
       
Harran Üniversitesi'nin Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencilerinin staj yapma imkanı bulduğu otel, mağara odaları, kafeteryası ve mimarisiyle dikkati çekiyor.
        
OTELİN MİMARİ GÜZELLİĞİ   
Harran Üniversitesi Urfaevi Uygulama Oteli Sorumlusu ve İşletme Bilimi Uzmanı Hasan Kırmızı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otelde turizm sezonunda en az 15 kişiye istihdam olanağı sağlayacaklarını söyledi.
        
Uygulama otelinin bulunduğu tarihi konakların Şanlıurfa mimarisi ve kültürünü yansıttığını, odaların dizaynının da bu doğrultuda yapıldığını anlatan Kırmızı, ''Konuklarımıza Halil İbrahim misafirperverliğini sunuyoruz'' dedi.
        
Otel odaları ve salonlara Şanlıurfa tarihinde iz bırakan önemli yerlerin isimlerini verdiklerini ifade eden Kırmızı, şunları kaydetti:
        
''Otelimizde konaklayanlar eşsiz mimari ve doğal güzelliklerin yanı sıra yöresel tatları keşfetme imkanı bulacak. Ayrıca öğrencilerimiz burada staj yaparak kendilerini geliştirme olanağına kavuşacak. Kentimizi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistleri otelimizde ağırlamak istiyoruz.''

Sayfa Yükleniyor...