Tariş'in arsasına takas formülü

Tariş Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, ''Tariş'deki yeniden ekonomik yapılanma sürecinde borçlarımızdan bir an önce kurtulmak gereksiz faizleri artık ödemek istemiyoruz. Öncelikle gayri menkullerimizi değerlendirmeyi planladık. Ancak satamıyoruz'' dedi.

Azbazdar, Tariş'in gecikme faizleri ile her geçen gün milyon TL'leri aşan vergi borcuna karşılık maliye'ye Kuşadası'ndaki 9 bin 958 metre karelik arsasını önerdiğini anımsattı.        

Borçlardan kurtulmak, bir an önce düzlüğe çıkabilmek için gayri menkullerine bir süre önce satışa çıkardıklarını ifade eden Azbazdar, Tariş'in bir türlü satışa sunamadığı Kuşadası'nda deniz kenarındaki arsanın elden çıkarılması ile ilgili krize takas formülü önerdiklerini söyledi.        

Vergi dairesine olan borçlarda da ciddi sorun yaşadıklarını söyleyen Azbazdar, Ocak ayında 24 milyon TL bedelle satışa çıkan arsanın satışında Kuşadası Belediyesi ile sorun yaşandığını bildirdi.        

Şu anda otopark olarak kullanılan Kuşadası'nın en değerli yerinde bulunan 9 bin 958 metre karelik arsanın yüzde 73'ü pamuk, yüzde 26'sı üzüm, yüzde 1'inin zeytin ve zeytinyağı birliğine ait olduğunu kaydeden Azbazdar, şöyle konuştu:        

''Yeniden ekonomik yapılanma sürecinde ellerindeki gayri menkulleri satmayı planladık. Ancak Tariş'in önemli gayri menkullerinin arasında bulunan Kuşadası arsasının satışında Belediyenin bürokratik engelleri ile karşılaştık. Tariş'deki yeniden ekonomik yapılanma sürecinde borçlarımızdan bir an önce kurtulmak gereksiz faizleri artık ödemek istemiyoruz. Öncelikle gayri menkullerimizi değerlendirmeyi planladık. Ancak satamıyoruz. Belediyelerin yerel yönetimleri aşmak da zorlanıyoruz. Vergi Dairesine olan borçlarımızda her gün gecikme faizi ile katlanmakta. Kuşadası'nda bulunan taşınmaz gayri menkulümüzün 8 Ocakta satışa çıkardığımız bedel, vergi dairesi borçlarını karşılamakta. Maliye ile takas yoluyla giderek hem vergi borcundan hem de arsa sorunundan kurtulmak arzusundayız.''        

Azbazdar ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan borçlar içinde takas formülleri üzerinde durduklarını sözlerine ekledi.
        
KUŞADASI BELEDİYESİ NE DEMİŞTİ

Tariş, Kuşadası ilçesinde sahil bandındaki yaklaşık 10 dönümlük arsasını ihaleyle yeniden satışa çıkarmış, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, yaptığı açıklamada, söz konusu arsada çok katlı yapılaşmaya karşı olduklarını belirtmişti.        

TARİŞ'in, 12 yıldır tartışma konusu olan ve belediye tarafından daha önce iki defa yeşil alan ilan edilen sahil bandındaki  arsasını ihaleyle yeniden satışa çıkarması tartışmalara neden olmuştu.       

TARİŞ'e ait 9 bin 958 metre karelik arsanın düşük yoğunluklu yapılaşma ve kültür merkezi şeklinde değerlendirilmesini istediklerini belirten Altungün, açıklamasında ''Atatürk Bulvarı'ndaki bu alan, Kuşadası'nın nefes aldığı ender noktalardan biri. Bu konudaki görüşümüzü daha önce Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu toplantılarında da dile getirmiştik. Zira bu alan içerisinde zaten tescilli iki eski yapı da bulunuyor. Satışa çıkarılması, arzu ettiğimiz bir durum değil. Zaten TARİŞ arsasında çok katlı yapılaşmaya karşıyız. Söz konusu arsanın düşük yoğunluklu ve kültür merkezi şeklinde değerlendirilmesini istiyoruz'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...