Tek tek restore ediliyor

Eskişehir’in Odunpazarı Belediyesi, Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla başlayan 'Odunpazarı Evlerini Yaşatma Projesi'yle tarihî evleri tek tek restore ediyor.

Tek tek restore ediliyor

Bugüne kadar yaklaşık 200 evin restore edildiği projede, sokak araları ve meydanlar nasibini alınca belde yeni bir çehre kazandı.

Belediye, düzenlediği kurslarla vatandaşlara meslekî bilgi ve beceri kazandırarak ücretsiz verilen satış alanlarında el işi göz nuru ürünleri satmalarına da katkıda bulundu.

Restorasyonu tamamlanan Atlıhan ise bir ticaret merkezi konumuna geldi. Aynı zamanda taş ustalarına ev sahipliği yapan bu mekanda, sanat atölyeleri, yöresel el sanatları ürünlerinin üretildiği, teşhir ve satışının yapıldığı bölümler bulunuyor.

Atlıhan’da, Eskişehir'le anılır hale gelen Lületaşı sanat eserlerinin her çeşidini bulmak mümkün. Yaklaşık yüz kişiye iş imkânı sağlayan Atlıhan, yıkıntılar arasında adeta yeniden inşa edildi.

Restore edilen tarihi evler, Odunpazarı'nı bir cazibe merkezi haline getirirken yerli ve yabancı turistler bölgeyi yeniden keşfetmeye başladı. Pek çok turizm acentesi ise bölgeye turlar düzenliyor.

Emlaktimes


Sayfa Yükleniyor...