Trichet: Toparlanma 2010'da başlayabilir

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet, ekonominin 2010'dan itibaren toparlanmaya başlayabileceğini söyledi.

Trichet: Toparlanma 2010'da başlayabilir

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet ekonomide toparlanmanın gelecek yıl başlayabileceğini ve bankanın ekonomiyi desteklemek için gereken adımları atmaya hazır olduğunu söyledi.

Europe 1 radyosunda konuşan Trichet, "2009 yılı çok zor geçecek. Buna rağmen bütün kamu ve özel kurumlar arasında, 2010 yılının ekonomide mutedil bir büyüme yılı olabileceği yönünde yaygın bir görüş var" dedi.

Trichet, ECB'nin şu anda uyguladığı faiz oranlarının mümkün olan en düşük düzey olup olmadığı konusunda henüz bir karar oluşmadığını belirtti.

ECB'nin şimdiye kadar alışılmışın dışında pek çok önlem aldığını belirten Trichet, yeni önlemlere gerek olup olmadığını da incelediklerini söyledi.

Trichet'ye göre şu andaki cesur önlemlerle birlikte, güveni devam ettirmek arasında denge sağlamak şart.

FAİZ ORANLARINDA DEZAVANTAJLAR VAR
    Düşünce kuruluşu Robert Schuman Vakfı'nın internet sitesinde bugün yer alan açıklamalarında ise Trichet, sıfır faiz oranlarında  belirli dezavantajların olduğunu söyledi.

    ECB, gösterge faiz oranlarını yüzde 1.5'e kadar düşürdü ancak bu oran bazı büyük ekonomilerde uygulanan oranlardan hâlâ  daha yüksek.

    Bu yılın bir bölümünde euro bölgesinde çok düşük enflasyon düzeyleri görüleceğini belirten Trichet, bölgedeki ekonomik  faaliyetin gelecek çeyreklerde de zayıf kalmaya devam edeceği tahminini belirtti.

    Orta ve Doğu Avrupa'daki duruma yakından izlediklerini belirten ECB Başkanı, Euro bölgesinin istikrarı hakkındaki kaygıları geçerli  bulmadığını, bölgenin "son derece sağlam" olduğunu söyledi.

Sayfa Yükleniyor...