Türkiye en çekici 3 borsadan biri

İstanbul Borsası, son dönemde küresel ekonomideki belirsizlik atmosferinde tercih edilen ve en güçlü performansı gösteren borsalar arasında gösterildi.

Türkiye en çekici 3 borsadan biri

CNNMoney sitesinde yer alan bir analizde son dönemde piyasalarda özellikle gelişmiş ülkeler kaynaklı endişeler ve belirsizlik nedeniyle yatırımrıcılara en fazla kazancı gelişmekte olan ülkelerin sağladığı ve Türkiye’nin de bu ülkelerin başında geldiği belirtildi.

Danışmanlık şirketi Morningstar’ın kıdemli fon yönetimi analisti Bill Rocco, “En iyi performans gösteren piyasalar dış kaynaklı gelişmelerden çok etkilenmeyen piyasalar oldu. Bu piyasalarda ülke içinde de ekonomik ve siyasi açıdan olumlu gelişmelerin yaşandığı görülüyor” dedi.

Yazıda Türkiye’nin Avrupa’nın en parlak piyasası olduğu da belirtildi.

Avrupa’da son üç yıldır devam eden ve şiddetini her geçen gün artıran borç krizi kıtayı yatırımcılar için çekici kılmazken, Mısır’ın da Arap Baharı’nın etkilerinden henüz tam kurtulamadığı belirtildi.

Türkiye en iyi performans gösteren beş piyasa içinde üçüncü sırada gösterilirken, Yunanistan’la sınır komşusu olan Türkiye’nin karşı kıyısında devam eden fırtıdan etkilenmeden yoluna devam ettiği ifade edildi.

YÜZDE 42 KÂR ETTİRDİ
Türkiye’de ekonomik büyüme yavaşlasa da komşularının aksine resesyona girmeyen ülkenin bu durumu güçlü ihracat rakamları sayesinde başardığına dikkat çekildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in bu ayın başında Türkiye’nin kredi notunu yükselttiğine dikkat çekilen yazıda, Moody’s'in Türk ekonomisine yönelik ekonomik dengesizlikler uyarısına da değinildi.

İstanbul Borsası’nda yıllık kazancın yılın bu zamanına kadar yüzde 43 arttıığı da ifade edildi.

İLK SIRADA VENEZUELA
En iyi performans gösteren beş borsa sıralamasında ilk sırayı Venezuela borsası aldı.

Caracas Borsası’nın bu yıl oldukça güçlü bir büyümeye imza attı. Borsanın değerini Ocak ayından bu yana üç katına çıkardı.

Caracas Borsası’ndaki yükseliş genelde Venezuela bankalarının etkisiyle gerçekleşti. Ülkede BBVA Banco Provincial’ın hisseleri yüzde 200’ün üzerinde değerlendi.

Haberin devamı CNBCe.com'da

Sayfa Yükleniyor...