TÜRSAB: Ucuz tatil kredisi verilsin

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, ''Hükümetten iç turizmin canlanması için vatandaşlarımıza ucuz tatil kredisi verilmesini istiyoruz'' dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Sinop Belediyesi'nin davetlisi olarak geldiği Sinop'tan ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekonomik krizin turizmi nasıl etkileyeceği yönündeki sorular üzerine Ulusoy, ekonomik daralmanın sektörü etkileyeceğini, özellikle hizmet sektörünün bundan en fazla etkilenen sektörlerin başında geldiğini söyledi.

Akdeniz çanağında krizden en fazla faydalanacak ülke konumuna girmek istediklerini ifade eden Ulusoy, Türkiye'nin gidilmek istenen ilk on ülkeden biri olduğuna işaret ederek, bunu korumaya çalıştıklarını vurguladı.

Yabancıların kriz dolayısıyla tatil için uzun mesafeler yerine yakın mesafeleri tercih edeceğini kaydeden Ulusoy, Türkiye olarak en yakındaki Mısır, Tunus ve Yunanistan'ı rakip olarak görmediklerini çünkü kalite bakımından Türkiye'nin önde olduğunu belirtti.

Fiyat ve kalite düzeyini eşit seviyede tutmaya çalıştıklarını anlatan Ulusoy, ''Benim ülkemde her şey istenildiği gibi mükemmel. Otel yaşımız genç. Biz de otel yaşı 6,5, bu Yunanistan'da 21, Fransa'da 24, İtalya'da 27 İspanya'da ise 30'' diye konuştu.

Bütün sektörlere moral verecek bir sektör olarak yola devam etmek istediklerini aktaran Ulusoy, 2009 sezonunda 2008'i yakalayacaklarına inandıklarını, hedeflerinin 2008'in altına düşmemek olduğunu bildirdi.

Turizm sektörünün hükümetten beklentileriyle ilgili soru üzerine ise Ulusoy, şunları söyledi: ''Hükümetten teşvik ve destek beklemiyoruz. Yalnızca, turizmde rekabet ettiğimiz ülkelerdeki aynı şartların sağlanmasını istiyoruz. Ayrıca iç turizmin canlanması için vatandaşımıza ucuz tatil kredisi verilmesini istiyoruz.''

Ulusoy, turizmden para kazanmak ve ülkenin gençlerine iş vermek istediklerini, genç işsizlere iş imkanı sağlayacak sektörün turizm olduğunu da sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...