TÜSİAD: Türk toplumu için büyük kayıp

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, ÇYDD Başkanı'nın ölümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Saylan’ın vefatı Türk toplumu için büyük bir kayıptır” dedi.

TÜSİAD: Türk toplumu için büyük kayıp

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın vefatı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Türkan Saylan, bir bilim kadını olarak insanlığa sunduğu katkıların yanı sıra, çağdaş eğitimin önemine duyduğu inançla ömrünün büyük bir bölümünü sivil toplum çalışmalarına vakfetmiştir.

Başta kız öğrenciler olmak üzere, ekonomik olanakları kısıtlı gençlerimizin eğitimi için, gönüllü olarak çok kutsal bir görevi yerine getiren Saylan’ın vefatı, Türk toplumu için büyük bir kayıptır. Türkan Saylan’ın idealizminin, kurmuş olduğu derneğin bundan sonraki çalışmalarında da devam edeceğine inanıyoruz.

TÜSİAD camiası ve iş dünyası olarak, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın Türkiye’ye yaptığı hizmetleri her zaman hatırlayacağız. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim.”

SABANCI: UNUTULMAYACAK BİR KİŞİ
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da Türkan Saylan'ın olağanüstü enerjisiyle Türkiye'nin çağdaş eğitim konularında yaptıklarıyla unutulmayacak bir kişi olduğunu belirtti.

Güler Sabancı, Saylan'ın vefatına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: ''Prof. Dr. Türkan Saylan'ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Türkan hoca, olağanüstü enerjisiyle Türkiye'nin çağdaş eğitim konularında yaptıklarıyla unutulmayacak bir kişidir. Yakın çalışma arkadaşlarına ve Türkiye'ye baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.''

Sayfa Yükleniyor...