TÜSİAD: Görüşmemizi buzlar eridi olarak yorumlayabilirsiniz

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile olumlu bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Son derece açık diyalogla görüşlerimizi karşılıklı olarak paylaştık" dedi. TÜSİAD Başkanı, ''Görüşmemizi buzlar eridi olarak yorumlayabilirsiniz'' değerlendirmesinde bulundu.

TÜSİAD: Görüşmemizi buzlar eridi olarak yorumlayabilirsiniz

Dün CHP ve MHP genel başkanları ile görüşen TÜSİAD heyetinin bugünkü ilk adresi AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu oldu. Son adres ise HDP'ydi.

Davutoğlu ile olan ve Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, kabulün ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Görüşmeyi, Başbakan Davutoğlu'nun, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla Güniz Sokak'taki taziye ziyareti dolayısıyla ertelenen saatte yaptıklarını belirten Symes, "Sayın başbakanımızla son derece olumlu bir görüşme geçirdik" ifadesini kullandı.

Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla kendilerinin de Güniz Sokak'taki evine taziye ziyaretinde bulunduklarını anlatan Symes, "Türkiye’ye, Türk halkına başsağlığı diliyorum. Türkiye için son derece önemli, ve kalkınma alanında katkılarını yapmış liderimizi kaybettik" diye konuştu.

Symes, şöyle devam etti:

"Bütün iş dünyasının önceliklerini, Başbakanımıza tüm açıklığıyla aynen diğer partilere olduğu gibi bildirdik. Kendileri, bunların dönüşüm programları içinde yer aldığını, daha önce açıklanan belli konularda bize teyitlerini verdiler. Son derece açık diyalogla görüşlerimizi karşılıklı olarak paylaştık."

''BUZLAR ERİDİ Mİ?'' SORUSUNA YANIT

Bir gazetecinin, "Buzlar eridi mi?" şeklindeki sorusuna, "Teşekkür ediyorum" karşılığı veren Cansen Başaran-Symes, aynı gazetecinin "Erimedi mi?" sözü üzerine ise "Güldüğümüze göre, evet" dedi.

TÜSİAD Başkanı, "Gayet olumlu bir görüşmemiz oldu. Onu size söyleyeyim. Bunu sizler buzlar eridi olarak yorumlayabilirsiniz. Ben buz muydu onu bilmiyorum ama son derece olumlu bir görüşmemizin olduğunu burada size bildirmek isterim" şeklinde konuştu.

HEYET, HDP'Yİ DE ZİYARET ETTİ

TÜSİAD heyeti son olarak HDP'yi de ziyaret etti ve eş genel başkan Figen Yüksekdağ ile bir görüşme gerçekleştirdi.

''TÜSİAD'IN HİÇBİR TERCİHİ YOK''

TÜSİAD Başkanı, bu ziyaret sonrası tekrar kamera karşısına geçti. "Herkes istikrarlı bir hükümet arayışında" diyen Symes, erken seçimin gündemden hızla uzaklaştığına ilişkin bir irade gördüklerini söyledi.

Symes, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin hızla bir hükümete kavuşması için çalışmakta olduklarını gözlemledik. Bu son derece önemli. Şu iradeyi kuvvetli olarak gördük herkes istikrarlı, kalıcı hükümet arayışında. Mesajın içini doldurmak siyasilerin görevi. Ciddi bir irade olduğunu görüyoruz, İstanbul'a ümitli olarak dönüyoruz.

Türkiye'nin gündeminden erken seçim tartışmalarının hızla uzaklaşarak tüm enerjimizin kurulacak uygun komposizyondaki hükümete kenetlenmesi gerektiğinin altını çizdik. Bu iradeyi görmekten son derece mutluyuz.

TÜSİAD'ın hiçbir şekilde bir tercihi yoktur. İş dünyasının tercihi Türkiye'nin demokratik ekonomik kalkınma yatırım ortamı başlıklarında önünü açacak güçlü bir hükümetin kalıcı bir hükümetin kurulmasıdır.''

Sayfa Yükleniyor...