Vakıfbank'a 720 milyon dolar kredi

Vakıfbank, iki dilimden oluşan toplam 720 milyon dolar sendikasyon kredisi aldı.

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, 145 milyon dolar ve 453 milyon Euro tutarındaki sendikasyon kredisi anlaşmasının imzalandığı törende yaptığı konuşmada, yılın ikinci sendikasyon işlemini gerçekleştirdiklerini, 720 milyon dolar tutarındaki bu işlemin bankanın ''güçlü konumunu ve Türkiye'nin uluslararası alandaki itibarını'' teyit ettiğini vurguladı.

Türkiye'nin cazibesinin arttığını ve ülkeye duyulan ilginin daha da artmasını beklediğini dile getiren Kalkan, ''Büyüyen Türkiye'nin ihtiyacı olan yurtdışı kaynak miktarını artırarak reel sektörümüzün hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Krediyi ağırlıklı olarak ihracatın finansmanı için kullanacağız'' dedi.

Vakıfbank Uluslararası İlişkilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Birgül Denli de 2009 yılında temin edilen yaklaşık 675 milyon dolar tutarındaki krediyi yüzde 100'ün üzerinde bir oranla yenilediklerini, toplam maliyeti de libor/euribor yüzde 1,3'e düşürdüklerini bildirdi.

Mart 2010'da sağlanan kredi ile birlikte toplamda 1,6 milyar dolar eşdeğerinin üzerinde bir sendikasyon kredisi sağlandığını, bu kaynağı reel sektör ihracatçı müşterilere kullandırmaya devam etiklerini kaydeden Denli, Vakıfbank olarak sendikasyon piyasasında 2006 yılından bugüne ilk defa bir yıl üzeri vadeyle borçlandıklarını belirtti.

West LB AG'nin koordinatörlüğünde 14 ülkeden 31 bankanın katılımıyla temin edilen kredinin bir yıl vadeli dolar ve Euro cinsinden iki dilimden oluşan bölümünün toplam maliyeti, dolar dilimi için libor yüzde 1,30 ve Euro dilimi için euribor yüzde 1,30 olarak, 2 yıl vadeli dolar ve Euro cinsinden iki dilimden oluşan bölümünün toplam maliyeti de dolar dilimi için libor yüzde 1,75 ve Euro dilimi için euribor yüzde 1,75 olarak gerçekleşti.

Krediye yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak katılan 10 banka ise The Bank of Nova Scotia, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd, Commerzbank Aktiengesellschaft, Goldman Sachs International, Intesa Sanpaolo S.p.A., London Branch, Standard Bank Plc, Standard Chartered Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation Europe Limited, Wells Fargo Bank National Association ve WestLB AG, London Branch oldu.

Sayfa Yükleniyor...