Vodafone'un 3G abonesi 5.2 milyona çıktı

Vodafone Türkiye'nin 3G abone sayısı bir yılda 5.2 milyon oldu, data kullanımı 28 kat arttı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, mobil operatörün 3G abone sayısının servisin sunulduğu ilk yılın sonunda toplam abone sayısı içinde yüzde 30'dan fazla pay alarak 5.2 milyona yükseldiğini açıkladı.

Vodafone 3G'nin ilk yılı ve yeni akıllı telefon kampanyasına ilişkin düzenlenen basın toplantısında Timuray, "Birinci yılın sonunda 3G abonelik payı, toplam abone bazımızın içerisinde yüzde 30'dan fazla pay aldı, bugün itibariyle Vodafone Türkiye aboneleri tarafından 3G'si en çok tercih edilen operatörü konumuna erişti. Yaklaşık her üç abonemizden biri bugün 3G kullanıcısı olurken, aylık data kullanımı 3G lansmanı öncesi döneme göre tam 28 kat artmış durumda" dedi.

Vodafone Türkiye'nin Mart sonu itibariyle toplam 15.8 milyon abonesi bulunuyor.

3G teknolojisini desteklemek için 4,400'e yakın baz istasyonu kurduklarını belirten Timuray, Türkiye nüfusunun yüzde 99.2'sinin 2G şebeke ağı ile kapsandığını, 3G hizmetlerinin ise 81 ilde nüfusun yüzde 70'ini kapsadığını kaydetti.

Vodafone'un geçtiğimiz mali yılı 1.5 milyar lira yatırım ile tamamladığını hatırlatan Timuray, önümüzdeki dönemde ne kadar yatırım yapacakları yönündeki soruya, "2010 mali yılı içerisinde yatırımlarımız halihazırda devam ediyor" yanıtı vermekle yetindi.

Vodafone'un diğer operatörlerden abone kazanımının devam ettiğini söyleyen Timuray, "Varlığımızı artırmak ve pazar payımızı artırmak üzerine çalışan bir operatörüz" dedi.

VERGİ YÜKÜ CİRODA ÖNEMLİ PAY ALIYOR
Vodafone Türkiye'nin vergi yükü hariç tutulduğunda Vodafone Grubu ile aynı kârlılık rasyolarına sahip olduğunu söyleyen Timuray, "Vodafone Türkiye, operasyonel anlamda verimli yönetilen şirkettir, vergi yükü ciromuz içerisinde önemli bir bedel tutmaktadır, vergilerdeki iyileştirme bu rasyolarda pozitif etki yapacaktır" dedi.

Timuray, başlattıkları akıllı telefon kampanyası ile müşterilerin kullanımını artırmak ve sadakat yaratmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, dokunmatik ekrana sahip telefon satışları bu yılın ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 982 artışla 577,011 adete yükselirken, akıllı telefon satışları yüzde 522 artışla 387,174 adete ulaştı.

Mobil pazarda numara taşınabilirliği uygulamasının hayata geçmesi ile birlikte çift sim kart kullanımı azalırken, operatörler gelirlerini büyütmek için katma değerli servisler ve mobil data kullanımını artırmayı amaçlıyor.

Sayfa Yükleniyor...