Volvo Türkiye'de üretime sıcak bakıyor

İsveç merkezli otomobil üreticisi Volvo Overseas Başkanı Kerssemakers, Türkiye'de şu anda üretim yatırımı planlamadıklarını ancak 5 yıl sonra yatırım düşünebileceklerini söyledi.

İstanbul Auto Show nedeniyle Türkiye'de bulunan İsveç merkezli otomobil üreticisi Volvo Overseas Başkanı Lex Kerssemakers, gazetecilerin sorusu üzerine, "Türkiye'de şu aşamada yatırımla ilgili bir planımız yok ama 5 yıl gibi bir süre sonunda Türkiye potansiyel olarak bu tür bir yatırım yapabileceğimiz ülkeler kapsamında" diye konuştu.

Kerssemakers, Çin'de fabrika kurma çalışmalarında somut planlar olduğunu fakat nihai kararın CEO'ları tarafından açıklanacağını belirtti.

Çin'de halen S40 ve S80'in değişik bir versiyonunun üretildiğini de belirten Kerssemakers, markanın Çinli Geely'e satılması ile ilgili negatif bir algı oluşmadığını söyledi.

Kerssemakers "Volvo'yu kim satın alırsa alsın Volvo, Volvo olarak kalacaktır. Bugüne kadar da bu satın alım ile ilgili negatif bir algı oluşmadı" dedi.

Şirketin yönetim kurulunda da sadece yönetim kurulu başkanı olarak Geely'in sahibi olan kişinin bulunduğunu belirten Kerssemakers, "Onun dışında yönetim kurulundaki herkes bağımsız olarak atanan kişiler. Bunun temel nedeni de Volvo'nun ayrı bir değer olarak kalmasını istemeleri" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...