Volvo'ya Çinli başkan

Dünyanın köklü otomotiv şirketlerinden Volvo'da üst yönetimde değişim yaşandı. Volvo'nun yönetim kurulu başkanlığına Li Shufu atandı.

Volvo'ya Çinli başkan

Volvo Car Corporation Yönetim Kurulu Başkanlığına Li Shufu'nun atandığı bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Çinli otomobil üreticilerinden biri olan Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd, Volvo Car Corporation yönetim kuruluna yeni atamaları açıkladı.

Atamaların şirketin Ford Motor Company'den satın alma işleminin tamamlanmasının ardından yürürlüğe gireceği dile getirilen açıklamada, Hans-Olov Olsson'un Başkan Yardımcılığına atandığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, Volvo Cars Başkan Yardımcılığına atanan Hans-Olov Olsson'un İsveçli otomobil üreticisinde daha önce Başkan ve CEO seviyesinde hizmet verdiği hatırlatıldı.

Volvo Car Corporation Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Li Shufu, yaptığı değerlendirmede, ''Volvo Cars'ın Geely mülkiyeti altındaki gelişimini sağlayacak ekibi oluşturma yolunda büyük bir ilerleme kaydettik. Bugünün yönetim kurulu atamaları bu köklü şirkete olan benim bağlılığımın bir göstergesidir'' dedi.

Ford Motor Company'de halen Volvo Cars CEO'su olan Stephen Odell'in Ford Avrupa yönetim kurulu başkanlığı ve CEO görevine atandığını anımsatılan açıklamada, Ford'un ayrıca Volvo Cars Finans Direktörü (CFO) Stuart Rowley'i Ford Avrupa CFO görevine atadığı, her iki yöneticinin Volvo Cars satış işleminin tamamlanmasına kadar mevcut görevlerine devam edecekleri belirtildi.

Sayfa Yükleniyor...