WikiLeaks ticari marka oluyor

Açıkladığı belgelerle diplomasinin 11 Eylül'ünü yaratan WikilLaks, Türkiye'de ticari marka oluyor. Türk Patent Enstitüsü'ne dört ayrı başvuru yapıldı.

WikiLeaks ticari marka oluyor

WikiLeaks'in dünya kamuoyundaki popülaritesi, Türk girişimcilerin dikkatinden de kaçmadı.

WikiLeaks'in ticari marka olarak kullanılması için Türk Patent Enstitüsü'ne dört ayrı başvuru yapıldı.

Başvurular, WikiLeaks'in Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkelerle ilgili iddialarını yayımlamaya başladığı 29 Kasım tarihinde başladı.

Süleyman ve Fatih Kaya isimli girişimcilerin yaptığı ilk başvuruda markanın kullanılacağı alanlar, çorap, iç-dış giysileri, ayak ve baş giysileri, reklamcılık, büro ve ekspertiz hizmetleri olarak belirtildi.

2 Aralık'ta ise enstitüye WikiLeaks markası için iki ayrı başvuru daha yapıldı. Resul Duran ve Mehmet Şen isimli girişimciler, markanın kendi isimleri altında korumaya alınmasını istedi. Son başvuru tarihi ise 7 aralık'ta yapıldı. Başvuru sahibi de Ecevit Nama isimli girişimci.

Başvuruların tümü İstanbul merkezli şirketlerden yapıldı. 2 ve 7 Aralık'taki son başvurularda markanın kullanılacağı alanlar, parfümeri, kozmetik ve temizlik ürünleri, diş fırçası, kuyumculuk, kol düğmesi, radyo-televizyon yayıncılığı, kreş ve hayvan bakımevi olarak gösterildi.

Sayfa Yükleniyor...