Yabancılar İstanbul'dan ev alıyor

Avrupa'nın en hızlı büyüyen şehri İstanbul, Türkiye'de yatırım yapmak isteyen yabancıların bir numaralı tercihi...

Daily Mail'in haberine göre; İstanbul, Türkiye’de mülk edinmek isteyen yabancılar için hedef haline geldi.

Yaklaşık 13 milyonluk nüfusuyla Boğaz’ın iki yakasına yayılan şehirde yaşayanların sayısı son iki yılda 350 bin arttı. Gazete, “İstiklal Caddesi’nde genellikle Çin ve Hindistan’da karışılabileceğiniz kalabalıklar yürüyor” yorumunda bulunuyor.

YABANCILAR YATIRIM İÇİN GELİYOR
İstanbul'da her yıl 250 bin yeni ev inşa ediliyor ve mevcutların yarısından fazlası kiralık. Öte yandan bu evlerin yüzde 60’ının ya tapusu yok ya da inşaat kalitesi itibariyle standartların altında.

St. Albans’da yaşayan 50 yaşındaki Sue Sitek için İstanbul’daki emlak fiyatları dayanılmaz bir hale gelmiş. “Türkiye’yi seviyorum ve kendime bir yazlık almak istiyordum. Ama asıl ihtiyacım doğru düzgün bir yatırım yapmaktı”  diyen Sitek, iki ay kadar önce Ispartakule civarındaki tek yatak odalı bir daire için yaklaşık 157 bin TL ödediğini söylüyor. Bu rakam evin fiyatının yarısı. Sitek yıl sonuna doğru bu rakamın yarısını, daire tamamlanıp teslim edildikten sonra da geriye kalanını ödeyecek.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “İngilizlerin Türkiye’ye yapacağı her türlü yatırımı memnuniyetle karşılıyoruz. Bu süreçte mülk edinenler bizim için bir nevi büyükelçiler haline gelmişlerdir” dedi.

Gazeteye göre; bu ifade, Ankara’nın AB üyeliğine de destek veren İngiliz yatırımcıların Türkiye’de memnuniyetle karşılanacağı anlamına geliyor.

İngiltere’de Türk gayrimenkullerini satan şirketlerinden birinin temsilcisi olan David Richardson, bu yılki hedefinin 170 tane ev satmak olduğunu, önümüzdeki yıl bu sayıyı 300’e çıkarmak istediğini söylüyor.

Sayfa Yükleniyor...