'Yarını düşünüyoruz' dedi, İzmir'i üs seçti

Dünyanın en büyük otomotiv ve sanayi ürün, sistem ve parça üreticilerinden olan Gates, Avrupa pazarı için yakıt tasarruflu yağ pompası üreteceği fabrikayı İzmir'de yapacak. Tesiste ilk etapta 200 kişi istihdam edilecek.

Dünyanın en büyük otomotiv ve sanayi ürün, sistem ve parça üreticilerinden olan Gates Corporation, Avrupa pazarı için yatırım alanı olarak İzmir'i seçti.

Firmanın, iki yıl sonra üretime başlaması planlanan, Batı, Doğu ve Ortadoğu pazarlarına yönelik üretim yapacak ve yüzde 2 ile yüzde 3 yakıt tasarrufu sağlayacak ileri teknoloji içeren değişkenli yağ pompaları üreteceği ''Gates Powertrain'' fabrikasının temeli, Ege Serbest Bölgesi'nde düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Gates Avrupa Powertrain Direktörü Gordon Hensley, Türkiye'nin güçlü bir tedarik üssünün yanı sıra, nitelikli iş gücüne sahip dinamik bir coğrafi bölge olduğunu kaydetti.

Gates CEO'su Bob Willing'in de hazır bulunduğu törende konuşan firmanın üst düzey yöneticilerinden Jim Nickle ise çevre dostu teknoloji ürünleri üretecek fabrikanın yeri için 9 farklı ülkede 27 alanı incelediklerini ve sonuç olarak Türkiye'de ve İzmir'de karar kıldıklarını kaydetti.

Global ekonomik krizin yatırımlarını engellemediğini ifade eden Nickle, bugünü değil, 3-4 yıl sonrasını düşünerek yatırım yaptıklarını ve yaptıkları yatırıma güvendiklerini söyledi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, fabrika için 9 ülke ve 27 alan arasından İzmir'in seçilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, İzmir'deki yatırım olanaklarının tanıtılması açısından İzmir Kalkınma Ajansı'nın önemli çalışmalara imza attığını kaydetti.

Kıraç, Gates firmasının, uzun vadede ne kadar doğru bir seçim yaptığını yaşayarak göreceğine inandığını da kaydederek, krizi fırsata dönüştürmek için'' daha çok yerli ve yabancı firmanın yatırım yapmasını istediklerini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...