Yılmaz konuştu, faiz tarihin en düşüğünü gördü

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'ın faizde ikinci indirim süreci olabileceğini açıklamasıyla gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 10.95'e indi.

Tahvil/bono piyasasında 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın açıklamalarıyla yüzde 10.95'le yeni tarihi düşük düzeye geriledi.

Yılmaz'ın faizde ikinci bir sürecinin olabileceği yönündeki açıklaması etkili oldu.

Bankacılar daha uzun vadeli tahvillerde de aşağı yönlü işlemlerin dikkat çektiğini söylediler.

Faizde tarihi dip görülürken, son günlerde düşüşte olan dolarda bugün artış gözleniyor. Bankalararası piyasada dolar 1,49'a çıktı. Dolar dün 1,4715'e kadar gerilemişti.

Dolar/TL'de azalan küresel risk iştahına karşın kaybın sınırlı olduğuna dikkat çeken bir bankanın tahvil/bono masası yetkilisi, "Dün dövizin aşağı yönlü hareketine paralel bonoda da aşağı yönlü hareket vardı ama bugün döviz tarafı yukarı yönlü sınırlı kalınca daha olumsuz bir açılış beklerken tezgahüstünde iyi bir açılış gerçekleşti. Ayrıca dünkü Merkez Bankası özetlerinde bundan sonra faizlerin daha da düşecek olmasa bile uzun süre bu seviyelerde kalacağımız yönündeki açıklama da 2010 başlarında faiz artırımı olabileceği yönünde bazı beklentiler olduğu düşünüldüğünde de piyasa için olumlu" dedi.

Sayfa Yükleniyor...