Yunanistan düğümünü Berlin çözecek

Almanya, Yunanistan'a yeni kredi verme konusundaki tavrını yumuşatabilir. Wall Street Journal, Almanya'nın "yeni kredi için borç vadelerinin uzatılması" koşulundan şimdilik vazgeçebileceğini kaydetti. Bu, Yunanistan'a kaynak aktarılmasının önünü açabilir.

Yunanistan düğümünü Berlin çözecek

Almanya, Yunanistan konusunda yumuşayabilir. Wall Street Journal'a göre, Almanya, Yunanistan'a yeni kredi verilmesine onay vermeden önce, özel kesim kreditörlere ait Yunan tahvillerinin vadesini uzatma konusunda ısrar etmeyebilir.

Gazete, Almanya'nın bu konudaki ısrarından vazgeçmesinin Yunanistan'a yeni kaynak aktarılmasını kolaylaştıracağını ifade etti. Konuya yakın kaynaklar, Alman hükümetinin şu an için kısa vadeli bir çözüm bulmayı, vadeleri uzatmayı içeren nihai sonuca ise yıl sonuna kadar ulaşmayı umduğunu ifade etti.

Almanya haftalardır, yatırımcıların da ellerini taşın altına koyması gerektiğini vurguluyor. Almanya, Avrupa'daki parlamentoların, Yunanistan'a ön koşul olmadan yeni kredi vermeyi kolay kolay kabul etmeyeceğini düşünüyor. Ancak Avrupa Merkez Bankası ve kredi derecelendirme kuruluşları, vadelerin uzatılması fikrine sıcak bakmıyor.

Yunanistan'ın 2012 ve 2013 finansman ihtiyacını mevcut şartlar altında karşılaması mümkün görülmüyor. Bu yüzden Yunanistan'a yaklaşık 60 milyar Euro ek kaynak sağlamak gerekecek. IMF ise, AB'nin gelecek 12 aya yönelik finansmanı garanti etmemesi halinde, bir sonraki kredi dilimini serbest bırakmayacağını belirtmişti. Euro Bölgesi ülkelerinin maliye bakanlığı yetkilileri, yarın Viyana'da Yunanistan'ı görüşecek. Ancak maliye bakanları 20 Haziran'da, AB liderleri ise 24 Haziran'da buluşacak.

Sayfa Yükleniyor...