Zamlı memur maaşları ne zaman, hangi ayda yatacak? (2023 temmuz ayı zamlı memur maaşı ödeme tarihleri)

Zamlı memur maaşlarının ne zaman yatırılacağı, binlerce memur tarafından merak edilen ve sorgulanan konular arasında yer alıyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkaracak kanun teklifine yönelik açıklamalarda bulundu. Toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan zamma ek olarak seyyanen zam alacak olan memurlar, maaşlarının ne zaman yatacağını araştırıyor. Peki, zamlı memur maaşları ne zaman yatacak?

Zamlı memur maaşları ne zaman, hangi ayda yatacak? (2023 temmuz ayı zamlı memur maaşı ödeme tarihleri)

2023 memur maaşı ödeme tarihleri, zamlı memur maaşlarının açıklanmasının ardından merak ediliyor. Toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan zamma ek olarak 8 bin 77 lira seyyanen zam alacak olan memurlar, maaşlarının hangi tarihte ödeneceğini sorguluyor. İşte ayrıntılar.

MEMUR VE EMEKLİYE ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

yılda iki kez toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde oranında zam alıyorlar.

Memurlar 15 Temmuz'da toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 17,55'lik zamma ek olarak seyyanen 8 bin 77 lira zamlı maaş alacaklar.

Zamlı memur maaşları ne zaman, hangi ayda yatacak? (2023 temmuz ayı zamlı memur maaşı ödeme tarihleri) - 1

EN DÜŞÜK MAAŞI NE KADAR OLDU?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşını 22 bin TL ye çıkaracak kanun teklifine ilişkin açıklamada bulundu.

Güler açıklamasında şunları söyledi;

"Uzun zamandır yapılan çalışmaya son şeklini verdik. Teklifi başkanlığa sunduk. 17 maddeden oluşuyor.

Teklifle tüm memurların ücretlerinde seyyanen 8077 TL'lik artış öngörüyoruz. En düşük memur maaşı temmuzda 22 bin 17 TL'ye çıkacak. Artış oranı yüzde 86'yı buluyor. Ortalama memur maaşı 25 bin 15'ye çıkacak. Temmuz artış oranı yüzde 74'e karşılık geliyor."

Sayfa Yükleniyor...