Cebimdeki Yabancı’ya tok giren aç çıkıyor (Perde pilavı nasıl yapılır)

Gösterime girdiği haftanın en çok izlenen filmi olan Cebimdeki Yabancı’da oynanan tehlikeli oyun, yeni bir akıma dönüşürken, filmde Serkan Altunorak’ın yaptığı enfes yemekler izleyenlerde açlık hissi yaratıyor. Özellikle filmle gündeme gelen perde pilavının nasıl yapıldığı merak ediliyor.

  • 1

    Geçtiğimiz hafta vizyona giren Cebimdeki Yabancı'da sırları açığa çıkararak ilişkileri tepetaklak eden telefon oyunu çok konuşulurken, diğer tarafta yakışıklı oyuncu Serkan Altunorak’ın başta perde pilavı olmak üzere yaptığı yemekler de izleyenleri büyülüyor.
  • 2

    Sinemadan çıkanlar bu oyunu oynamaya asla cesaret edemeyeceklerini söylerken, filmin bir diğer öne çıkan özelliği olan ve food stylist İnci Bak imzası taşıyan enfes sofra için de “Bu filmi asla karnınız açken izlemeyin” yorumları yapıyor.
  • 3

    Filmde rolü gereği tüm bu yemekleri hazırlayan Serkan Altunorak, üç hafta süren çekimler sırasında üç kilo aldığını söyledi.
  • 4

    Normalde mutfağa girmeyen biri olduğunu belirten Altunorak, ‘Cebimdeki Yabancı’daki enfes sofrayı şu sözlerle anlattı:
  • 5


    “Çekimler sırasında her gün 5-6 saat boyunca aynı yemekleri yedik. Hatta sete bazen kahvaltı bile etmeden gidiyorduk. Gün boyu özel soslu mezeler, perde pilavı, kavun dolması, etler… Hepsi de harikaydı. Zaten üç hafta sonunda üç kilo aldım."
  • 6

    Serkan Altunorak sözlerine şöyle devam etti: "Çekimlere ilk başladığımızda yapmayı hiç bilmediğim o yemekleri nasıl yapacağım diye endişelendim. ‘Mış gibi yapmak’ ile yapmak arasında çok büyük fark var. Filmin sonunda artık perde pilavı yapabiliyordum.”
  • 7

    PERDE PİLAVI NASIL YAPILIR?

    PERDE PİLAVI NASIL YAPILIR?

    1 kg pirinç

    500 gr kuzu kuşbaşı

    100 gr tereyağ

    100 gr sıvı yağ

    100 gr kuş üzümü

    Bir tutam yeni bahar , tuz , karabiber

    Hamur için

    2 yumurta

    2 kaşık yoğurt

    60 gr tereyağ

    50 gr kabuksuz badem

    Yarım paket kabartma tozu, tuz

    (Tarif bilgileri Seraf'tan alınmıştır)

  • 8

    Öncelikle yumurta, yoğurt ve eritilmiş tereyağ karıştırılır. Yavaş yavaş un ilave edilir. Yumuşak kıvamda hamur karışımı hazırlanır bir kenarda bekletilir.

    Bir kenarda et sıvıyağ ile kavrulur. Diğer tarafta pirinç tereğiyle ile kavrulur, dolmalık fıstık ve baharatlar eklenir. Karışıma kavrulan et ilave edilir. 2 bardak su ilave edilir, suyu cekınce altı kapatılır beklemeye alınır.

  • 9

    Tencere biraz tereyağ ile kaplanır bademler dizilir. Kenarda beklettiğimiz hamur merdane ile açılır ve altına badem dizilen tencereye yerleştirilir. Diğer tarafta pişen pilav hamurun üzerine yerleştirilir, sarkan humurlar içe doğru katlanarak kapatılır.

    180 derece fırında 40 dakıka pişirilir, fırından çıkınca ters çevirilerek servis edilir.

  • 10