Ayağı kırıldı, hayatı alt üst oldu

Havuz kenarında yürürken bacağı kırılan T. A., geçirdiği kazanın üzerinden 10 ay geçmesine rağmen koltuk değnekleriyle yürüyebiliyor. Bu süreçte işini de kaybeden T.A, nişanlısının da hastalığı nedeniyle kendisini terk ettiğini söylüyor.

Tatil için Alanya'ya giden ve henüz tatilinin ikinci gününde havuz kenarında yürürken bacağı kırılan T.A., 10 ayda geçirdiği ameliyatlara rağmen hala koltuk değneklerine bağlı olarak yaşamak zorunda kaldığını ve hastalığı nedeniyle işini kaybettiğini, nişanlısından ayrıldığını anlattı.

T.A., kazanın hemen ardından özel bir hastaneye gittiklerini ve bacağının burada alçıya alındığını söyledi. Daha sonra apar topar tatilden dönerek Ankara'da bir ortopedi uzmanı araştırdıklarını dile getiren T.A., yine özel bir hastanede tedavisine devam edildiğini söyledi. Burada ameliyat edildiğini belirten T.A., ameliyattan sonra doktorunun kendisine 1 ayda ayağa kalkabileceği söylediğini, ancak 3 ay ayağa kalkamadığını anlattı.

Daha sonra fizik tedavi sürecine girdiğini ancak bacağında oluşan ödem nedeniyle ayağının üzerine basamadığını dile getiren T.A., hastaneye yeniden geldiğini ve başka bir doktorun kendisiyle ilgilenmeye başladığını söyledi. Tekrar ameliyat olduğunu ve bacağındaki platinlerin çıkarıldığını söyleyen T.A, yapılan işlemlerin ardından bacağının iyileşmediğini, aksine daha da kötüye gittiğini vurguladı.

T. A., aynı bölgeden 4 kez ameliyat olmasına rağmen her gün 6-7 ağrı kesici ilaç kullanmak zorunda kaldığını söyledi. 13 yıl profesyonel olarak futbol oynayan T.A., üzmekten çekindiği için başından geçenleri anne ve babasına anlatmadığını dile getirdi. T.A, maddi durumunun yetersizliği nedeniyle dava açamadığını ancak maddi olanakları düzeldikten sonra doktorlar hakkında hukuki mücadelesini vereceğini söyledi.

DOKTORUN İDDİALARA YANITI
T.A.'nın ilk ameliyatını yapan ve ismini vermek istemeyen doktor B.K ise T.A.'nın bacağına Alanya'da yapılan ilk müdahalede ameliyata gerek olmadığının söylendiğini aktardı. Ancak T.A.'nın bacağındaki kırığın ciddiliği nedeniyle ameliyat olması gerektiğini belirten doktor, klinik şefi ve kendilerinin değerlendirmesiyle yaptıkları ameliyatta T.A.'nın bacağındaki kırığı plaklarla tedavi etmeye çalıştıklarını, ayrıca kırık bölgeye dışarıdan parça koyduklarını anlattı.

T.A.'ya yapılan tüm işlemlerin diğer hastalarda olduğu gibi kayıt altına alındığını ve bütün notların SSK'ya gönderildiğini dile getiren doktor B.K, T..A.'nın elinin üzerinde de 2 yıl önce geçirdiği ameliyat yarası bulunduğunu ve burada geçmeyen bir akıntısı olduğunu belirtti. T.A.'yı düzenli olarak takip ettiklerini söyleyen K., T.A.'nın yoğun sigara ve alkol tükettiğini, yaralarının daha çabuk iyileşmesi için bunları bırakması gerektiği tavsiyesinde bulunduklarını anlattı. Antibiyotik tedavileri de uyguladıklarını ifade eden B.K., bacağındaki şişlik olmadan önce T.A.'nın koltuk değnekleri kullanmadan yürüyebildiğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...