"Engelsiz Bir Dünya İçin Fırça Başına!"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre Türkiye nüfusunun yüzde 6,9'u engellilerden oluşuyor. Engelli bireylerin karşılaştıkları zorluklar için 1978'den bu yana birbirinden değerli projeler üreten Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER), bu sene 3'sünü düzenleyeceği "Engelsiz Bir Dünya İçin" resim yarışmasıyla çocuklarla buluşmaya hazırlanıyor.

"Engelsiz Bir Dünya İçin Fırça Başına!"

Yarışmanın ana amacının yetişkinlerin dünyasında genellikle yer bulamayan engellilerin, çocukların dünyasındaki yerini görmek ve değiştirmek olduğunu belirten Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir yarışmanın detayları hakkında şunları söyledi:

PROJE SAYESİNDE ÇOCUKLAR ENGELLİLERİN DUYGULARINI PAYLAŞIYOR

"İlk, orta ve lise öğrencilerinin katılabileceği ödüllü resim yarışmasında birincilere bilgisayar, ikincilere fotoğraf makinesi üçüncülere ise tablet ödülü verilecek. 10 Mart tarihinde sona erecek yarışmamıza tüm çocuklarımızın katılımını bekliyoruz."

Engelsiz Bir Dünya İçin" resim yarışması projesinin dernek gönüllülerinden Nurhayat Gür’ün önerisiyle 2014 yılında ’da başladığını belirten Prof. Özdemir, bu yarışma sayesinde özellikle engellilerin yaşamına dokunmak istemeyen yetişkinleri, günlük yaşamın çözümsüz bıraktığı sorunları, engellilikle ilgili konuşulmayanları, görülmeyen ve duyulmayanları çocukların dünyasından bakarak görmek istediklerini söyledi.

"ÇOCUKLARIN AYDINLIK YÜREKLERİNDE ENGEL YOK"

Daha önceki yarışmalar sayesinde farkındalık yaratılırken yarışmada çocukların engellilik konusunu araştırdığını, kendileriyle beraber çevresindekileri de değiştirdiklerini gördüklerini belirten Özdemir, "Geçtiğimiz yıllarda sayısal olarak çok ciddi katılımın olduğu resim yarışmasında gördük ki çocukların o aydınlık yüreklerinde engel yok. Gelen her resim birbirinden güzel, anlamlı ve değerli" dedi.

“EĞİTİM ALANINDA ENGELLİLER İÇİN BİRÇOK SORUN MEVCUT”

Fiziksel engellilerin eğitim alanında yaşadığı sorunlara değinen Dr. Özdemir, "Eğitim alanında okulların gerekli altyapıya sahip olmaması birçok kas hastası çocuğun okula kendi yaşıtları ile gitmesinin önünde büyük bir engel oluşturmakta. Fiziksel koşulların ötesinde bazı veliler çocuğunun sınıfını bir engelliyle paylaşmasını istemediğine tanık olduk. Böyle olunca İlköğretim çağındaki çocuklar ne engelliliği ne de birlikte yaşamayı öğrenemiyor” diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...