Fazla pirinç diyabet riskini artırıyor

Uluslararası bir araştırmanın sonucuna göre, düzenli olarak ve fazla miktarda tüketilen pirinç pilavı tip 2 diyabet riskini artırıyor.

Fazla pirinç diyabet riskini artırıyor

Sonuçları İngiliz tıp dergisi BMJ'de yayımlanan araştırmada, Dr. Qi Sun başkanlığındaki bilim adamları, Çin, Japonya, ABD ve Avustralya'dan toplam 350 bin kişinin, 2 ile 22 yıl arasında değişen sürelerde toplanan verilerini analiz etti.

Düzenli ve çok miktarda tüketilen haşlanmış beyaz pirincin tip 2 diyabet hastalığı ihtimalini artırdığını belirten bilim insanları, ek olarak tüketilen her bir porsiyonun (158 gram pişmiş pirinç) diyabet riskini yüzde 11 artırdığını kaydetti.

Bilim insanları, pirincin az miktarlarda ve aralıklarla tüketilmesinin ise bu konuda risk yaratmadığını ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...