Kadavra sorununa ''Vücut dünyası'' desteği

Türkiye'de tıp fakültelerinde yaşanan kadavra sorununa, öldükten sonra bedenlerini bağışlayanların kadavra ve organlarının yer aldığı sergide dikkat çekilecek.

Kadavra sorununa ''Vücut dünyası'' desteği

Ankara'da devam eden ''Orjinal Vücut Dünyası Sergisi'' kapsamında kadavra ve organ bağışı için bir program düzenlenecek. ''Orjinal Vücut Dünyası Sergisi''nin (Body Worlds) Türkiye temsilcisi Thepartners şirketinin Başkanı Fırat Kasapoğlu, sergiye yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Kendi vücuduyla ilgili bilgi almak için gelen ziyaretçilerin, sergi çıkışına konulan defterlere izlenimlerini yazabildiğini belirten Kasapoğlu, genellikle ''Böyle bir şeyi ilk defa görüyoruz'' düşüncesinin dile getirildiğini bildirdi.

Kendi vücutlarıyla baş başa kalan ziyaretçilerin, bir nevi aynaya baktıklarını, ama bunun normal bir aynaya bakmaktan farklı olduğunu ifade eden Kasapoğlu, sergide çok farklı bir bakış açısı ve farkındalık getirildiğini vurguladı.

TIP ÖĞRENCİLERİ DERS GÖRECEK
Serginin destekçilerinden Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin sergi alanında oluşturulan derslikte eğitim göreceğini anlatan Kasapoğlu, serginin yaratıcısı anatomist Gunther von Hagens'in plastinasyonu kadavra sorunu nedeniyle icat ettiğini hatırlattı.

Bu yöntemle doku ve organların uzun süre bozulmadan korunabildiğini belirten Kasapoğlu, serginin toplumun bu konudaki bilincini de artırma amacı olduğunu söyledi.

Bedenlerini bağışlamak isteyenlerin serginin bağlı olduğu Almanya'daki merkeze yönlendirildiğini ifade eden Kasapoğlu, ''Yakında burada kadavra ve organ bağışı ile ilgili bir program başlatacağız. Tıp fakültelerinin çok ciddi sorunu var, bununla ilgili bir program yürüteceğiz'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...