Kalbi koruyan üçlü

Meyve, balık ve işlenmemiş kuru yemiş içeren beslenme tarzı, 40 yaş üstündekilerde kalp krizi ve felç riskini üçte bir oranında azaltıyor. İngiltere'de yapılan yeni çalışmaya göre, bu şekilde beslenenler kilo da verebiliyor.

Kalbi koruyan üçlü

İngiltere'de King’s College Üniversitesi araştırmacılarının çalışması; meyve, balık ve işlenmemiş kuru yemişlerin yer aldığı beslenme düzeninin kalp krizi riskini azalttığını gösterdi.

Çalışmaya göre bu şekilde beslenmek özellikle 40 yaş üstü kadın ve erkeklerde kalp krizi ve felç riski üçte bir oranında düşürüyor.

Araştırmaya sigara içmeyen, yaşları 40 ila 70 arasında 162 kadın ve erkek katıldı. Denekler iki gruba ayrıldı.

İlk grup doymuş yağ, et, beyaz ekmek, tuz, şeker, az miktarada balık, meyve ve lifli yiyecek tüketti.

Kalbi koruyan üçlü - 1

İkinci grup ise yağsız et, sebze, haftada bir balık, tam tahıllı yiyeceklerle az miktarda tuz ve şeker yedi. Bu gruptan ayrıca asitli içecekler, kek ve bisküvi yerine meyve ve işlenmemiş kuru yemiş tüketmeleri de istendi.

12 haftalık sürenin ardından, sağlıklı beslenen gruptaki deneklerin tanisyonunun ciddi oranda düştüğü, kolestrolün de yüzde 8 azaldığı görüldü.

Bu grup, 1.3 kilo verirken, bel çevreleri de 0,7 cm daraldı.

İlk gruptakilerse 0,6 kilo alırken, bel çevreleri 1,1 cm kalınlaştı.

Araştırmacılar, sağlıklı beslenmenin 3 ay gibi kısa bir sürede bile etkisini gösterdiğine dikkat çekti.

Sayfa Yükleniyor...