Kalp-damar cerrahisinin müzisyen doktorları

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği'nde görev yapan 4 hekim, günün yorgunluğunu ve stresini keman, ney, gitar ve klarnet ile atıyor.

Kalp-damar cerrahisinin müzisyen doktorları

Kemanı yıllardır elinden bırakmayan Prof. Dr. Ahmet Fatih Özyazıcıoğlu, klarnet çalan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Burak Erdolu, gitar çalan Temmuz Taner ve ney üfleyen Emre Kaymakçı, hobileriyle stresten kurtuluyor.

Günde yüzlerce hastayla ilgilenilen cerrahide görevli Prof. Dr. Özyazıcıoğlu, müzikle ilkokulda tanıştığını söyledi.

"GÜNÜN YORGUNLUĞUNU KEMAN ÇALARAK ATIYORUM"

Özyazıcıoğlu, ortaokulda Erzurum'da bir halk oyunları derneğinin korosunda bağlama çalmaya başladığını ancak gönlünün hep kemandan yana olduğunu ifade etti.
Zaman içinde bir keman aldığını ve Erzurum'da amatör korolarda faaliyette bulunduğunu anlatan Özyazıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Ankara'da üniversite okurken değerli müzisyenlerle tanışma imkanım oldu. Onlardan feyiz aldım. Üniversite eğitiminin ardından Erzurum'a döndüğümde TRT'de akitli sanatçı sınavını kazandım. TRT akitli sanatçılar korosunda yaklaşık 15 yıl keman çaldım. Fakültedeyken yurtta odama girdiğimde paltomu çıkarmadan keman çalardım. Kemana olan bu sevgim halen devam ediyor. Günün yorgunluğunu keman çalarak atıyorum."

Kalp-damar cerrahisinin müzisyen doktorları - 1

"STRESLİ ORTAMI RAHATLATIYOR, BİZE RİTİM KAZANDIRIYOR"

Dr. Temmuz Taner de gitar çalmaya lisede başladığını anlattı.
Tıp fakültesinde kurdukları gruplarla günün yorgunluğunu attıklarını ifade eden Taner, "Bazen kendi aramızda çalıp bazen de küçük mekanlarda sahne aldık. Genel olarak müzik dinlemeyi ameliyathanede bile seviyoruz. O stresli ortamı rahatlatıyor, bize ritim kazandırıyor. Eve gidince de günün yorgunluğunu gitar çalarak atıyorum. Bazen arkadaşlarla bir araya gelip müzik aletleri çalarak eğleniyoruz" dedi.

Sayfa Yükleniyor...