"Probiyotik dengesi için yoğurdun yanında elma da tüketin"

Probiyotik ve prebiyotik dengesinin doğru beslenmeyle sağlanabileceği herkesin malumu. Gıda Mühendisi Prof. Dr. Hacı Güleç de özellikle kış aylarına girdiğimiz günlerde bu noktaya dikkat çekiyor, probiyotik ve prebiyotik dengesini korumada etkili olacak bir örnek veriyor, "Bir kase yoğurt yiyorsak yanında bir tane elma mutlaka gün içerisinde tüketmemiz gerekiyor" diyor.

"Probiyotik dengesi için yoğurdun yanında elma da tüketin"

Probiyotiklerin kefir ve  ürünlerinde bulunan canlı organizmalar, prebiyotiklerin ise bunları besleyen doğal takviyeler olduğunu belirten Trakya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Ali Güleç, " ve prebiyotik dengesini doğru beslenmeyle sağlayabiliriz. Bir kase yoğurt yiyorsak yanında bir tane  mutlaka gün içerisinde tüketmemiz gerekiyor. Ayrıca yeşil sebze, kırmızı pancar, yer elması ve bamya ile vücudumuza yararlı olan probiyotik ve prebiyotikleri alabiliriz." diye konuştu.

Kilo kontrolü veya zayıflamak için diyetlerde bazen sadece yoğurt ürünleri tüketildiğini anımsatan Güleç, "O zaman probiyotik mikroorganizmayı bağırsağımıza alıyor ve onu orada öldürüyoruz. Hiçbir fayda görmüyoruz. Sadece probiyotik yeterli değildir. Kilo vermek için doğru beslenin. Doğru beslenme ile hem kilo kontrolü hem de kilo vermemiz sağlanabilir. Bunda probiyotik ve prebiyotiklerin rolü büyüktür." şeklinde konuştu.

Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kaya da yanlış bilginin çok hızlı yayıldığını dile getirdi.

Doğru beslenme gibi doğru bilgi sahibi olmanın da önemine işaret eden Kaya, "Özellikle beslenme konularında doğru bilgiyi hayatımıza uygulamak sağlıklı bir yaşam açısından önemlidir" ifadesini kullandı.

VİDEO: SAĞLIĞIN SIRRI BAĞIRSAKLARDA, PROBİYOTİK KULLANIMI ARTIYOR (21.03.2018)

Sayfa Yükleniyor...