2016 için büyük çekişme

2016 Yaz Olimpiyatları’na hangi kentin ev sahipliği yapacağı merakla bekleniyor. Değerlendirme Komisyonu'nun, 4 aday kente de çok yüksek notlar vermesiyle yarış iyice kızıştı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2016 Yaz Oyunları’na ev sahipliği yapacak kenti, 2 Ekim'de Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da açıklayacak.

Heyecanlı bekleyiş sürerken, değerlendirme komisyonu merakla beklenen raporunu açıkladı. Raporda 4 aday kent; Chicago, Madrid, Rio De Janerio ve Tokyo'ya çok yüksek not verildi. Chicago, olimpiyat alanının şehir merkezine sadece 8 kilometre uzakta olmasıyla olumlu not aldı. Rio, tüm tesislerine baştan aşağıya yenileme planı ile dikkat çekti.

Yetkililer ayrıca, 2014 Dünya Kupası’nın Brezilya'da düzenlenecek olması nedeniyle konaklama sorunu yaşanmayacağını düşünüyor. Madrid, 1992 Barcelona Olimpiyatları’nda edindiği deneyim ve kent halkının oyunlara büyük destek vermesi ile öne çıktı. Tokyo ise teknolojik imkanları ile kendisini gösterdi. Japonya'nın başkenti ayrıca en iyi toplu ulaşım sistemine sahip...

Değerlendirme Komisyonu bununla birlikte, Tokyo halkının sadece yüzde 55 oranında oyunlara destek verdiğini belirtti. Bu saptamaya tepki gösteren Japon yetkililer, kent halkının yüzde 80'den fazlasının olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu iddia etti.

Sayfa Yükleniyor...