Şanlıurfa'da tarihi bir gün

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile Fenerbahçe finalde Şanlıurfa'da karşı karşıya geldi. Bir çok güzel görüntülere sahne olan Şanlıurfa'da, tarihi bir gün yaşandı.

Şanlıurfa'da tarihi bir gün

Şanlıurfa GAP Arena, 48. Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçla ilk kez bir finale ev sahipliği yaptı.

İki ekibin gündüz maçıyla birlikte, kupada 1999-2000 sezonunun ardından geçen 10 yıl sonra kupa finali gündüz mücadelesine sahne oldu.

Kupa finalinin oynanacağı açıklandığından bu yana Şanlıurfa'da büyük bir heyecan yaratan maça, futbolseverler büyük ilgi gösterdi.

30 bin seyirci kapasiteli GAP Arena'nın tribünleri dolarken, stadyum tarihi günlerinden birisini yaşadı.

Fenerbahçeli taraftarlar statta güney yönündeki tribünlerde yer alırken, Trabzonspor taraftarlarına kuzey yönü verildi. Yarısı bordo-mavi, diğer yarısı da sarı-laciverte bürünen tribünlerdeki taraftarlar tezahüratlarıyla statta büyük bir coşku yarattı.

SARI-LACİVERT İLE BORDO-MAVİ'NİN İLK FİNALİ
İki ekip 48 yıllık kupa tarihinde ilk kez finalde karşı karşıya geldi.

Sarı-lacivertli ekip ile bordo-mavili ekip kupada bundan önce 4 kez çeyrek finalde, bir kez de 6. turna eşleşirken, Trabzonspor 3, Fenerbahçe ise 2 kez turu geçen isim olmuştu.

3 BİN 200 GÜVENLİK GÖREVLİSİ
Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yapılan final mücadelesi için geniş güvenlik önlemleri uygulandı.

Maç için GAP Arena ve çevresinde 2 bin 200'ü emniyet mensubu ve bini özel güvenlik olmak üzere toplam 3 bin 200 personelin görev aldığı bildirildi.

Statta hemen hemen her tribünden sahaya iniş için merdiven bulunurken, merdiven kapılarına özel güvenlik elemanları konuşlandırıldı.

Özel güvenlik elemanları saha içinde yönleri tribünlere bakan sandalyelerde oturarak, taraftarların sahaya müdahale etmemeleri için tribünleri takip etti.

MEDYANIN İLGİSİ BÜYÜK
Ziraat Türkiye Kupası finalini adeta bir basın ordusu izledi.

Karşılaşma için ulusal medya kuruluşlarının yanı sıra yerel basından da çok sayıda gazeteci akredite olurken, basın tribününde ve sahada maçı 300'e yakın medya mensubu görev yaptı.

ANADOLU ATEŞİ'NDEN DAVUL ŞOV
Tribünleri dolduran taraftarlar maç öncesi Anadolu Ateşi dans grubunun gösterilerini ilgiyle izledi.

Dans grubu seremoni öncesi ellerindeki davullarıyla çeşitli gösteriler sundu.

Şanlıurfa Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu öğrencilerinden oluşan 25 çocuk sahaya futbolcu ve hakemler ile el ele çıktı.

Anadolu Ateşi grubu ellerindeki davullarla birlikte önce Fenerbahçe tribünleri önüne giderek gösteri yaptı. Tribünler, davul ritmlerine ''Fener'' şeklinde tezahüratla karşılık verdi.

Dans grubu aha sonra ritmler eşliğinde bu kez Trabzonspor taraftarının bulunduğu bölüme gelerek gösterilere devam etti.

Maç öncesi İstiklal Marşı ise ünlü tenor Hakan Aysev eşliğinde seslendirildi.

Şanlıurfaspor ve Şanlıurfa Belediyespor'un gelecek vaat eden genç yetenekleri Türkiye Bayrağı, kulüplerin, federasyonun, kupanın ve EURO 2016 adaylık logolarının bulundukları bayraklarla birlikte saha içinde yer aldı.

Takımların maç öncesi sahaya çıkışında soyunma odası tüneli önünde alev topları havaya yükselirken, güzel görüntüler oluştu.

İKİ TAKIM FUTBOLCULARINDAN DOSTLUK GÖRÜNTÜLERİ
İki takım futbolcuları stada geldiklerinde atmosferi görmek için sahada bulunduğu sırada birbirlerine sarıldı.

Dönem dönem aynı takımın formasını giyen futbolcular birbirlerine sarılıp, final öncesi saha içinde sohbet ettiler.

Futbolcuların saha içindeki dostluk göstergesi bir anlamda tribünlere de yansıdı.

TRİBÜNLERDE KÜFÜR YOK
Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesinde iki takım seyircisinin bulunduğu tribünde küfürlü tezahüratların olmaması, final için centilmenliğin en güzel göstergesi oldu.

Türk futbolunun önemli şampiyon ekiplerinin karşılaşmalarında tribünlerde görülen gerginlikler ve küfürlü tezahüratlar, yerini sadece kendi takımına destek vermek için yapılan tezahüratlara bıraktı.

Sayfa Yükleniyor...