Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç da her yıl ülke genelinde binlerce kurban kesildiğini ve elde edilen etin yıl boyunca fakir insanların ihtiyacını karşılayabileceğini anlattı.

Tunç, çoğu insanın Kurban Bayramı'nda vakit bulamadığı için kurum ve kuruluşlara kurban bağışında bulunarak ibadetini gerçekleştirdiğine işaret ederek, söz konusu uygulamanın ülke genelinde çok yaygınlaştığını belirtti.

Tunç, bağış alan kurum ve kuruluşların kurban etini satarak büyük gelir elde ettiğini vurgulayarak, satışın kendileri açısından büyük sıkıntı yarattığını bildirdi.

''Bağışlandıktan sonra satılan kurban etinin piyasaya girmesi, bizleri zora sokuyor'' diyen Tunç, ''Bu uygulamanın kırmızı et üreticileri üzerinde çok olumsuz etkisi var çünkü düşük fiyattan kurban etinin satılması nedeniyle 3 ay boyunca satış yapamıyoruz. Böyle olunca da işlerimiz bozuluyor. Bu uygulama hem vatandaşın ibadetini hem de üreticinin işini olumsuz etkiliyor'' şeklinde konuştu.

Tunç, kurban etlerinin datığımı konusunda belediyelere ve Et Balık Kurumu'na (EBK) önemli görevler düştüğünü söyledi.

Kurban etlerinin EBK depolarında uzun süre muhafaza edilebileceğini vurgulayan Tunç, şöyle devam etti:

''Bağış yapılan kurum ve kuruluşlar bağışlanan bu eti satmak yerine, yıl içinde fakir insanlarımıza düzenli olarak dağıtabilir. Bu konuda belediyeler ve EBK'dan destek alırlarsa eti saklama konusunda sıkıntı yaşamazlar. Bağışlanan et kavurma haline getirilerek yıl boyunca dağıtılabilir. Öyle insanlarımız var ki bayramdan bayrama et yiyor sadece ama bu şekilde yıl boyunca insanlarımız et ihtiyacını karşılayabilir. Bu şekilde daha güzel bir ibadet sağlanabilir.''