Kendilerine "Fikir Sahibi Çocuklar" diyorlar...

"Fikir sahibi damaklar" adı altında biraraya gelen anne babaların yönlendirmesiyle özel bir gezi yaptılar. Fast food kültürüne, çocukların reklâmla pompalanmış bilinçsizce beslenmesine karşılar... İşte bu yüzden şehir hayatında çoğumuzun çoktan unuttuğu soruların cevabını arıyorlar... "Ekmek nasıl yapılır, ekmeğin unu nereden gelir, nasıl yapılır...?"

"Un"un marketteki paketlerden ibaret olduğunu düşünen yaşıtlarının aksine onlar kendi elleriyle un öğüttüler.. İzmit Kandıra’daki bir su değirmeninde buğday öğütmeyi öğrendiler. Çocuklar kendi unları ve geleneksel yöntemle yaptıkları ekmekleri, 13 Haziran’da İstanbul Şişli'deki %100 Ekolojik Pazar’da arkadaşlarıyla birlikte kahvaltı masasında tadacaklar.

Fikir Sahibi Damaklar Topluluğu, çocukları küçüklükten itibaren lezzetli, diğer canlılara ve sağlığa zarar vermeden yetiştirilmiş, her türlü katkı maddesi ve koruyucudan uzak, geleneksel tatlara alıştırmamız gerektiğine inanıyor. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Fikir Sahibi Damaklar, gıda kirliliğinden en çok etkilenen grup olan bebek ve çocukların sağlıklı beslenmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.