Emniyet: Kaset montaj değil

Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen kasedi inceleyen Emniyet, görüntülerin montaj olmadığını bildirdi. Hazırlanan raporda, görüntülerdeki kişilerin kimlik tespitinin de yapılamadığı belirtildi.

Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili resmi inceleme tamamlandı.

Emniyet ve Jandarma kriminal birimleri tarafından hazırlanan iki raporda orjinal görüntü olmadan eşgal ve mekan tespiti yapılmasının mümkün olmadığı vurgulandı. Görüntülerde montaj olmadığı ve ancak bazı ekleme çıkartmaların yapıldığı belirtildi.

Raporda, görüntülerin net olmaması nedeniyle, söz konusu kişilerin kimlik tespiti yapımadığı da yer aldı.

Rapora göre, görüntüler kesme, yapıştırma ve kopyalama yoluyla elde edildi, Baykal olduğu iddia edilen kişinin yüzü karartıldı ve flulaştırıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise görüntülerle ilgili kimlik tespiti taleplerinin olmadığını açıkladı.

KRİMİNAL BÜRO 'MONTAJ' DEMİŞTİ
Geçtiğimiz hafta Deniz Baykal'ın avukatları ve Ulusal Kriminal Büro adlı şirketin yetkilileri görüntülerle ilgili açıklama yapmıştı. Ulusal Kriminal Bürosu Yöneticisi Uğur Kurtulan görüntülerin montaj olduğunu ve değiştirildiğini söylemişti.

Büronun hazırladığı raporda görüntülerdeki kişilerin Deniz Baykal ve Nesrin Baytok olmadığı görüşü yer almıştı. Raporda, görüntülere bazı karelerin eklenip çıkarıldığı da ifade edilmişti.

Görüntülerin üstüne bindirildiği söylenirken, görüntülerde iki erkek olduğu belirtilmişti. Görüntülerdeki erkeğin cinsel ilişki olduğu belirten bölüm öncesi ve sonrasında değişiklik gösterdiği açıklanmıştı.

Raporda, ilk görüntüler sırasında Deniz Baykal'ın gömlek kolu katlanmamış görünürken, ayağa kalkarken yarım saniyelik bölümde gömlek kolunun katlandığı vurgulanmıştı.

Rapor için Deniz Baykal'ın mayolu fotoğraflarının incelendiği ve buradan çıkarılan sonuçlarla görüntülerdeki erkeğin aynı kişi olamadığının belirlendiği açıklanmıştı.

Raporun sonunda görüntülerdeki adamın Deniz Baykal'ın olduğu ispat ve ima etmenin mümkün olmadığı aynı şeyin Nesrin Baytok için de geçerli olduğu dile getirilmişti.

Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy ise konuyla ilgili olarak NTV'ye yaptığı açıklamada, "İnternette dolaşan bir görüntü üzerinden hiçbir bilirkişi görüş beyan edilemez, inceleme ancak orijinal kaset üzerinden yapılabilir. Nasıl el yazısında fotokopi üzerinden inceleme yapılamıyorsa ses ve görüntü de ancak gerçek belgeler üzerinden incelenebilir. Kasetin aslı incelenmeden sahte denilemez" yorumunda yorumunu yapmıştı.

Sayfa Yükleniyor...