GDO'da altın çağın işareti mi?

Bol Omega-3 içeren, hem çevreye hem de insan sağlığına faydalı olduğu iddia edilen bir modifiye soya cinsi üretildi.

GDO'da altın çağın işareti mi?

Genetik modifikasyon alanında çalışan bilimciler, sonunda tüketiciye gerçekten faydalı bir ürün geliştirdiklerini açıkladı. Yeni yöntemle genleri modifiye edilen soya fasulyesi bol miktarda Omega-3 yağ asidi içeriyor. ABD’nin Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) de ‘sağlığa faydalı’ diyerek yeni ürünü onayladı.


Modifiye soyadaki yağ, kalp sağlığı için hayati önemde bir Omega-3 asidi olan EPA içeriyor. 2005 yılında 84 bin kişinin kalp hastalıklarından yaşamını yitirdiği ABD’de, Omega-3’lü gıdaların kullanımı teşvik ediliyor. Omega-3 eksikliği, önlenebilir ölümlerin temel nedenleri listesinde de altıncı sırada bulunuyor.

New Scientist dergisinin haberine göre Monsanto firması tarafından bulunan soya ürünü, dünyadaki balık stokları üzerindeki baskıyı da azaltabilir. Çünkü Omega-3 ihtiyacı arttıkça, bu asidin en çok bulunduğu besin olan balığa da talep artıyor ve balık stokları hızla tükeniyor.

Üretici Monsanto, geliştirdikleri ürünün çevre ve halk sağlığını düşünen ve GDO ürünlerine şiddetle karşı çıkan kesimlerin de kalbini kazanacağından emin. Firma, tehdit altındaki dünya balık stoklarının korunmasına fayda sağlarken halkın kalp sağlığını da olumlu etkileyecek “çevreci” bir ürüne karşı çıkılamayacağı kanısında.

Sayfa Yükleniyor...