442 kişinin ölümüne fırtına sebep olmuş!

Çin'de 6 ay önce yaşanan 442 kişinin öldüğü gemi kazasına, şiddetli fırtınanın neden olduğu bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 30.12.2015 - 19:37

Çin Devlet Konseyi, ülkenin orta kesiminde bulunan Hubey eyaletinde, Yangzı Nehri'nde haziran ayında batan "Doğu Yıldızı (Dongfangcışing)" adlı yolcu gemisine ilişkin araştırma sonuçlarını yayımladı.

Batan gemi olayıyla ilgili görevlendirilen araştırma komisyonu, yayımladığı raporda, olayı "az görülen güçlü hava akımı ortamında şiddetli fırtına sonucu meydana gelen büyük bir felaket" olarak nitelendirdi.

Ülkenin doğusundaki Ciangsu eyaletinden orta kesimdeki Çongçing kentine doğru yol alan "Doğu Yıldızı" adlı 454 yolcu taşıyan gemi, 1 Haziran'da Yangzı Nehri'nin Cienli Kasabası kıyılarından geçtiği sırada batmıştı. Gemide, aralarında gemi kaptanının da olduğu 12 kişi kurtarılmış, 442 yolcunun cesedine ulaşılmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız