"ABD Bin Ladin'i şehit etti" sözlerine tepki

Pakistan Başbakanı İmran Han'ın "ABD, Usame bin Ladin'i şehit etti" sözleri ülkede tepkilere neden oldu.

Haberler NTV Haber 26.06.2020 - 16:29

Pakistan Başbakanı İmran Han, meclisteki konuşması sırasında El Kaide Lideri Usame Bin Ladin'den şehit olarak bahsedince tepki topladı.

İmran Han, ülkesinin ABD ile ilişkileri konusunda mecliste konuşma yaparken" Terörle mücadelede ABD'nin yanında yer aldık. Ama onlar buraya gelip Usame bin Ladin'i şehit ettiler. Bizi önceden bilgilendirmediler. Terörle savaşta 70 bin kayıp vermemize rağmen aşalayacağı bir dil kullandılar" dedi.

Pakistan Başbakanın şehit ifadesi kullanmasına muhalefetten tepki geldi. Muhalefet Lideri, Usame Bin Ladin'in tartışmasız bir terörist olduğunu söyledi. El Kaide Lideri Usame Bin Ladin, ABD Ordusunun 2011'de Pakistan'a düzenlediği operasyonla öldürülmüştü.

BİN LADİN'İ NASIL VURDUĞUNU ANLATTI

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız