ABD'deki Suriyeli mülteci tartışmasına Obama da katıldı

ABD Başkanı Baracak Obama, Paris'teki saldırıların ardından Suriyeli sığınmacılara kapıları kapatmanın Amerikan değerlerine aykırı olacağına söyledi. ABD'de 27 eyaletin valisi, Suriyeli mültecileri kabul etmeyeceklerini duyurmuştu.

Haberler ntv.com.tr, NTV Haber 18.11.2015 - 11:16

Paris'te 129 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların ardından Suriyeli sığınmacıların kabulüyle ilgili ABD'de yoğun tartışmalar yaşanıyor.

Özellikle Cumhuriyetçiler, ülkeye sığınmacı kabulünün durdurulması gerektiği görüşünü savunuyor. Hatta sadece Hristiyan olanların kabul edilmesi gerektiğini savunanlar var.

Cumhuriyetçilerin bu önerilerine ABD Başkanı Barack Obama'dan sert eleştiriler geldi.

Filipinler'i ziyareti sırasında konuşan Obama sığınmacıların ülkeye girişini önlemenin Amerikan değerleriyle çelişeceğini vurguladı.

ABD Başkanı Barack Obama bu tartışmaları kullanarak politikacıların siyasi kazanç elde etmeye çalıştıklarını söyledi.

27 EYALET SURİYELİ MÜLTECİ İSTEMİYOR

ABD'deki 50 eyaletten 27'sinin valileri, Suriye'deki iç savaştan kaçan sığınmacıları kabul etmeyeceklerini açıklamıştı. Cumhuriyetçi başkan aday adayları da benzer yönde açıklamalar yaptı.

BM'DEN ABD'YE SURİYELİ MÜLTECİ ELEŞTİRİSİ

ABD'de eyaletlerin yarıdan fazlasının Suriyeli sığınmacı kabul etmeyeceğini duyurmasına ilişkin konuşan Dujarric, "Tüm dünyanın mültecilere ve özellikle de Suriyeli mültecilere destek olma sorumluluğu bulunduğu açık. Ne Suriyeliler ne de başkaları, hiçbir mülteci dini nedeniyle ayrımcılığa uğramamalı" dedi.

ABD 10 BİN SURİYELİ KABUL EDECEK

ABD hükümeti, Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana yaklaşık bin 500 Suriyeliyi mülteci olarak ülkeye kabul etti. Washington yönetimi, bu sayının 1 Ekim'de başlayan yeni mali yılda 10 bin olacağını duyurmuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız