Arap Birliği Meşal'den yardım istedi

Arap Birliği, yıllardır Suriye'de yaşayan Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'den şiddetin durması için Beşşar Esad'ı ikna etmesini istedi.

Haberler 06.01.2012 - 12:04

Hamas lideri Meşal'le Arap Birliği merkezinin bulunduğu Mısır'ın başkenti Kahire'de bir görüşme yapan birliğin Genel Sekreteri Nebil El Arabi, Meşal'e Suriyeli yetkililere mesaj gönderdiklerini açıkladı.

El Arabi, Suriye'deki şiddeti durdurmak için güven, birlik ve şeffaflığın önemli olduğunu ve bu mesajları Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a vermek istediklerini söyledi.

HAMAS'IN BÜROSUNU TAŞIMASI İSTENİYOR
Bazı Arap Birliği ülkeleri, Hamas lideri Halid Meşal'ın Suriye'den ayrılması için baskı yapıyor. Hamas'ın bu ülkedeki bürosunu taşıyabilecek ülkeler arasında Mısır, Katar ve Türkiye'nin ismi geçiyor.

SURİYE'DE İNTİHAR SALDIRISI: 25 ÖLÜ
Suriye'nin başkenti Şam'da ise intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 25 kişinin öldüğü, 46 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Suriye devlet televizyonu başkent Şam'ın Maidan bölgesinde düzenlenen intihar saldırısında onlarca kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yerel televizyon kanalı Addounia 25 kişinin öldüğünü ve 46 kişinin yaralandığını duyurdu. Haberde, "Şam'da 25 şehit var. 15'nin bedenleri parçalara ayrıldı. Çoğu sivil 45 kişi de yaralandı" denildi.

Televizyon görüntüleri ve bir yetkilinin açıklamalarına göre hedef bir polis otobüsüydü.

Reuters'e konuşan görgü tanıkları da, şiddetli bir patlama sesi duyduklarını ve bölgeye çok sayıda ambulans gönderildiğini belirttiler.

Başkent Şam'da geçtiğimiz aralık ayında askeri bir binaya düzenlenen iki intihar saldırısında 44 kişi yaşamını yitirmişti. Suriye yönetimi, saldırının El Kaide tarafından gerçekleştirildiğini iddia etmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız