"Avrupa bir hengameyi daha kaldıramaz"

Yunan hükümetinin büyük ortağı SYRIZA partisinin 2'inci Olağan Kongresinde konuşan Başbakan Çipras, "Yunan krizi bir an önce sona ermeli. Avrupa bir hengameyi daha kaldıramaz." dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 13.10.2016 - 23:28 Son Güncelleme : 13.10.2016 - 23:56

Dört gün sürecek ve part içi seçimlerin de yapılacağı kongrenin açılış konuşmasını yapan Yunanistan Başbakan Aleksis Çipras, konuşmasında ekonomiye ağırlık verdi.

Çipras, Yunanistan'ın avrodan çıkmasının ilerici bir plan olmadığına değinerek, "İyileşme için gerçekçi bir yol haritası üzerinde sıkı bir şekilde çalıştık. Böylece vesayet kıskacından kurtulabileceğiz. Yunan krizi bir an önce sona ermeli. Avrupa bir hengameyi daha kaldıramaz." şeklinde konuştu.

Kurtarma paketi programında ikinci gözden geçirme sürecinin daha kısa zamanda ve daha kolay bir şekilde sonuçlanacağını vurgulayan Çipras, "Aynı zamanda, borç hafifletme için müzakereleri tamamlayacağız. Parasal genişlemeye dahil edileceğiz. 'Bakarız, ederiz' yok." ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız