Azerbaycan Fransa'ya nota verdi

Azerbaycan, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ'ın sözde yöneticilerinin Paris'te temaslarda bulunmaları nedeniyle Fransa'ya nota verdi.

Haberler Anadolu Ajansı 20.05.2015 - 18:21

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Yukarı Karabağ'ın sözde yöneticilerinden Bako Saakyan'ın Fransa'ya ziyaret gerçekleştirmesi üzerine Fransa'nın Bakü Büyükelçisi Pascal Meunier Bakanlığa çağrıldı.

Meunier'in Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov tarafından kabul edildi ve kendisine itiraz notası iletildi.

Halefov, bu ve benzer durumların Azerbaycan ile Fransa arasındaki ilişkilerinin ruhuna ve Fransa'nın yürüttüğü AGİT Minsk Grubu Eşbaşkanlığı görevine uygun olmadığını, Ermenistan-Azerbaycan çatışmasının çözümüne zarar verdiğini kaydetti.

Bu durumun Fransa'nın çifte standart uygulamalarının bir tezahürü olduğunu vurgulayan Halefov, yaşanan olayın iki ülke ilişkilerine yansıyacağını kaydetti.

Meunier, kendisine sunulan notanın ve Azerbaycan'ın ciddi rahatsızlığının ülkesine ulaştıracağını ifade etti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız