BM Suriye'yi kınadı

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Suriye yönetiminden operasyonlarına son vermesini istedi. Konsey ayrıca oy çokluğuyla, Şam rejimini kınama kararı aldı.

Haberler NTV Haber 23.08.2011 - 14:16

Cenevre'de bulunan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Suriye gündemiyle toplandı. 47 üyeli konsey, ayrım gözetmeksizin süren saldırılar kınadı ve tüm şiddet eylemlerine son verilmesi çağrısında bulunan bir karar tasarı oy çokluğuyla kabul etti.

ÇİN VE RUSYA'DAN VETO
Çin ve Rusya'nın veto ettiği tasarı, 33'e karşı 4 oyla kabul edildi. Suriye büyükelçisi, alınan kararı siyasi olarak nitelendirdi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin kararlarının bağlayıcılığı bulunmuyor.

BM'den bir heyetin, dün Humus kentine yaptığı ziyaret sırasında, seslerini duyurmak üzere eylem yapan kalabalığın üzerine güvenlik güçleri tarafından ateş açılmış, en az dört kişi hayatını kaybetmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız