BM'den "İdlib'e askeri operasyon" açıklaması

Rusya, Türkiye ve İran'ın Suriye'nin İdlib bölgesinde askeri operasyondan kaçınmak için ortak hareket edecekleri iddia edildi.

Haberler 09.08.2018 - 15:16 Son Güncelleme : 09.08.2018 - 15:17

Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'deki insani durumdan sorumlu temsilcisi Jan Egeland ülkedeki insani durum hakkında bugün yapılan toplantıda Rusya, Türkiye ve İran'ın İdlib vilayetinde askeri operasyondan kaçınmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiklerini söyledi.

Suriye'nin kuzeybatısında askeri operasyon düzenlenebilecek coğrafyada 4 milyon ya da daha fazla sayıda insan olduğunu tahmin eden Egeland, diplomatlar ve askeri temsilcilerin "katliamdan" kaçınmak için bir anlaşmaya varabileceklerini umut ettiğini belirtti.

BM TÜRKİYE'YE ÇAĞRI YAPABİLİR

Egeland ayrıca BM'nin askeri bir operasyon yapılması ihtimaline hazırlık yaptığını ve operasyonun gerçekleşmesi halinde sınırlarını kaçan sivillere açık tutması için Türkiye'ye çağrı yapacağını ifade etti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız