BM'den Kıbrıs açıklaması

Birleşmiş Milletler, Kıbrıs'ta barış için yeniden adım atma hazırlığında. Genel Sekreter Antonio Guterres, KKTC'deki seçimlerin ardından siyasi süreci yeniden başlatacağını söyledi.

Haberler NTV Haber 17.09.2020 - 02:11

Guterres, 22 Eylül'de başlayacak BM 75'nci Genel Kurul Görüşmeleri öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Kıbrıs sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan Guterres, "Diplomatik girişimlere başlamadan önce Kuzey Kıbrıs'taki seçimleri beklememiz gerektiği konusunda fikir birliği vardı. Seçimler olur olmaz garantörler ve iki tarafın yer aldığı 5 kilit aktörle siyasi süreci yeniden başlatmayı planlıyorum" dedi.

Guterres, taraflara siyasi süreci tehlikeye atacak tek taraflı adımlardan kaçınmaları çağrısı da yaptı. KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçimleri 11 Ekim'de yapılacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız