'Bosna kasapları' yine bir arada

1992-95 yılları arasındaki Bosna savaşında binlerce Müslümanın ölümünden sorumlu tutulan iki isim, bugün ilk defa Lahey'deki Birleşmiş Milletler Yugoslavya Savaş Suçları Mahkemesi'ne birlikte çıktı.

Haberler NTV Haber 28.01.2014 - 12:52

Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karaciç ile Bosnalı Sırp kuvvetlerin eski komutanı Ratko Mladiç savaş sonrasında ilk defa kamuoyu önüne birlikte çıktı.

Aralarında soykırım da dahil 11 ayrı suçlamayla karşı karşıya olan Karaciç'in, tanıklık yapmasını istediği Mladiç'in ifadesine başvuruldu.

Karaciç, Mladiç'in tanıklığıyla hakkındaki suçlamaların gerçeği yansıtmadığını ispatlamak istiyor.

Mladiç de aynı mahkemede savaş suçları ve insanlığa karşı suç işlemekten yargılanıyor.

Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karaciç 13 yıllık kaçışın sonunda 2008'de Belgrad'da, Mladiç ise savaşın sona ermesinden 16 yıl sonra Sırbistan'ın kuzeyinde bir köyde ele geçirilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız