DAEŞ'ten Şii hacılara saldırı: 77 ölü

Irak'ta bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda Şii hacılar hedef alındı. 77 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

Haberler ntv.com.tr 25.11.2016 - 05:23

Irak'ın başkenti Bağdat'a 100 kilometre uzaklıktaki Hille'de bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlendi.

İran ve Afganistan'dan Kerbela'ya gelen Şii hacıların hedef alındığı saldırıda 77 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralandı.

İran ve Afgan hacıların dinlendiği benzin istasyonunun bomba yüklü kamyonla hedef alındığı saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

DAEŞ son dönemde Musul operasyonuna misilleme olarak Irak'taki saldırılarını artırdı.

BEYAZ SARAY'DAN SALDIRIYA KINAMA

ABD de, Irak’ın Hille şehri yakınlarında Kerbela’dan dönen Şii hacıları hedef alan terör saldırısını kınadı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, “ABD, Hille şehrinde ilk belirlemelere göre 80'e yakın kişinin hayatını kaybettiği ve birçoklarının da yaralandığı terör saldırısını güçlü şekilde kınıyor” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada anlamsız saldırının “açıkça mezhepsel tansiyonu tırmandırma” amacıyla yapıldığı vurgulandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız