Davutoğlu: Tek istisna Ermenistan

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Eskiden düşmanlarla çevrili olduğunu düşünen Türkiye'nin, şimdi tüm komşularıyla ilişkileri mükemmel. Bunun tek istisnası Ermenistan " dedi.

Haberler 29.09.2010 - 10:34

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermenistan'la ilişkileri sadece normalleştirmeyi değil, her zamankinden daha iyi olmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Davutoğlu Harvard Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Eskiden etrafının düşmanlarla çevrili olduğunu düşünen Türkiye'nin şimdi tüm komşularıyla ''mükemmel'' ilişkileri bulunuyor" dedi.

Davutoğlu, "Bunun tek istisnası Ermenistan, ama bugün ya da yarın, Ermenistan ile ilişkilerimiz sadece normalleşmekle kalmayacak her zamankinden daha iyi olacak" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin ve Amerika ile yakınlığının, komşularıyla olan ilişkileriyle çelişmediğini de vurguladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız