Erdoğan'ın BM çıkışı İngiliz basınında

İngiliz Guardian gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın Suriye'de yaşananlara göz yumduğu gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni ağır bir dille eleştirdiğini yazdı.

Haberler 14.10.2012 - 10:06

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da gerçekleşen Uluslararası Dünya Forum toplantısında yaptığı konuşmayı sayfalarına taşıyan İngiliz Guardian gazetesi, 'Türkiye Başbakan'ı Suriye'deki kanlı çatışmaya son verme konusunda başarısız oldukları için BM Güvenlik Konseyi'ni eleştirdi’ ifadelerini kullandı.

Suriye'deki şiddet dolayısıyla iki ülke arasındaki tansiyonun giderek yükseldiğini yazan Guardian, Başbakan Erdoğan'ın BM Güvenlik Konseyi'nin çözüm bulmak için elinden geleni yapmadığı eleştirisini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Arap ve Avrupalı liderlerle bir araya gelerek iki ülke arasındaki artan tansiyonu tartışacaklarını belirten Guardian, Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin, 'Kimsenin yangına benzin dökmesine izin vermemeliyiz' açıklamalarını da aktardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''İstanbul Küresel Forumu''nda yaptığı konuşmada, "20 yıl önce Balkanlar'da, Saraybosna'da, Srebrenica'da, Tuzla'da yüz binlerce insanın katline seyirci kalan Birleşmiş Milletler bugün Suriye’de de acizlik içinde" demişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız