Esad İsrail'i BM'ye şikayet etti

Suriye'deki Esad rejimi, İsrail'in Şam yakınlarındaki bazı hedeflere saldırdığını belirterek, BM Güvenlik Konseyi'nden İsrail'e yaptırım uygulamasını talep etti.

Haberler Anadolu Ajansı 09.12.2014 - 16:50

Suriye tarafından hem BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun hem de BM Güvenlik Konseyi başkanlığına gönderilen mektupta, uluslararası toplum ve BM'den sorumluluklarını yerine getirmesi ve saldırının kınanması istendi.

İsrail'in benzeri saldırıları tekrarlamaması için BM Güvenlik Konseyi'nden bu ülkeye sert yaptırımlar uygulamasını talep eden Suriye, İsrail'in bu saldırı ile iç politikadaki sorunlarını aşmaya çalıştığını öne sürdü.

Suriye Genelkurmay Başkanlığı, İsrail'in, Şam kırsalındaki Dimas bölgesi ile Uluslararası Şam Havalimanı yakınına saldırı düzenlediğini duyurmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahson ise "İsrail'in Suriye'yi vurduğuna dair yapılan haberleri biliyoruz ancak bir yorum yapmıyoruz" demişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız