Esad'dan Halep taarruzu

Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'i hafta başında 20 bin askerle kuşatan Suriye ordusu, muhaliflere karşı kara harekatı başlattı. Muhalifler ise Selahaddin'in Suriye askerlerinin eline geçtiği haberlerini yalanladı.

Haberler 08.08.2012 - 14:15

Suriye'de iç savaşın merkezi haline gelen Halep kentinde Suriye ordusu ile muhaliflerin oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Esad rejimine bağlı Suriye ordusu, ülke ekonomisinin can damarı olan Halep kentinde kara harekatı başlattı.

Suriye devlet televizyonu, düzenlenen taarruzda Suriye ordusunun Halep'e bağlı Selahaddin bölgesinde kontrolü ele geçirdiğini ve isyancıların büyük bir kısmının öldürdüğünü duyurdu.

Suriyeli muhalifler ise, Selahaddin'in Suriye ordusunun eline düştüğü haberlerini yalanladı.

AF ÖRGÜTÜ'NDEN UYARI
Uluslararası Af Örgütü de, Halep'te sivillerin korunamamasından tüm tarafların sorumlu olacağını belirterek, yeni uydu görüntülerinin şehirde ve etrafında ağır silah kullanıldığını ortaya koyduğunu açıkladı.

Merkezi Londra'da bulunan insan hakları örgütü, yeni yayımlanan uydu görüntülerinde Halep ve çevresinde ağır silahların kullanımı ve bombalamalar nedeniyle 600'den fazla krater oluştuğunun görüldüğünü belirtti.

Ağır silahların sivillerin yaşadığı merkezlere ya da yakınına yerleştirilmesinin ve kullanımının kaygı verici olduğunu bildiren Uluslararası Af Örgütü, bunun insan haklarının daha fazla ihlali anlamına geldiğini vurguladı.

Örgüt açıklamasında, "Sivil halkın korunamaması durumunda, Suriye ordusu ve silahlı muhalif grupların üyeleri eşit sorumluluğa sahiptir" ifadesine yer verdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız